Κόσμος

Το 68% των Ρουμάνων πιστεύει πως τα πράγματα στη χώρα δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση

Το 68% των Ρουμάνων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα τους δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόλις το 20% πιστεύει το αντίθετο, ενώ το 10% αποφεύγει να πάρει θέση, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας "Avangarde".

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ρουμάνοι στην καθημερινότητά τους είναι το οικονομικό (ποσοστό 28%) και ακολουθούν η έλλειψη εργασίας (17%), η υγεία (11%) και οι υποδομές (7%).

Βάσει της ίδιας έρευνας, οι Ρουμάνοι εμπιστεύονται σε ποσοστό 93% τους πυροσβέστες σε ό,τι αφορά τους θεσμούς της χώρας τους. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο στρατός με ποσοστό 81%, στην τρίτη η Εκκλησία με 78% και ακολουθούν η Ρουμανική Ακαδημία με 75%, το σχολείο με 73% και η χωροφυλακή με 71%.

Περίπου το 59% των πολιτών της Ρουμανίας εμπιστεύεται τη Ρουμανική Υπηρεσία Πληροφοριών, το 57% τους δημοτικούς θεσμούς, το 45% την Εθνική Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς και το 43% τον Τύπο. Η εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση περιορίζεται στο 28%, ενώ το γραφείο της Προεδρίας εμπιστεύεται το 28% και το Κοινοβούλιο το 19%.
Η παραπάνω δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 12-20 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1500 ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

33χρονη Ρουμάνα γέννησε μέσα σε τρένο!

Πολικό ψύχος και προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στα Βαλκάνια

Μήνυμα του Ρουμάνου προέδρου στην Τρόικα: “Μην μου ζητάτε να υπογράψω…”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1