Κόσμος

Το Wi-fi πιάνει πλέον και στο Κιλιμάντζαρο – Selfies στα 12.000 πόδια

To Wi- fi θα πιάνει πλέον και το Κιλιμάντζαρο αφού η Τανζανία εγκατέστησε ίντερνετ υψηλής ταχύτητας στο όρος. Δίνει έτσι τη δυνατότητα στους ορειβάτες και τους τουρίστες να στέλνουν εύκολα… selfies στα 12.000 πόδια. 

Το Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο βουνό της Αφρικής με ύψος 5.895 μέτρα. Βρίσκεται στη βορειοανατολική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Όσοι ανεβαίνουν πλέον στο Κιλιμάντζαρο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και να ανεβάζουν ακόμα και φωτογραφίες τους στο Instagram, μετά την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας.

Το τεχνολογικό κατόρθωμα σε μια από τις τρεις κορυφές του ηφαιστείου, έρχεται πριν από μια άλλη αποστολή για την εγκατάσταση κεραίας στην κορυφή Ουχούρου αργότερα φέτος, η οποία βρίσκεται στα 19.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Σε ένα tweet ο υπουργός πληροφοριών και επικοινωνιών της Τανζανίας, Nape Moses Nnauye, δήλωσε ότι το επίτευγμα σημαίνει ότι η ευρυζωνικότητα έχει πλέον εγκατασταθεί στη «στέγη της Αφρικής».

Το Κιλιμάντζαρο αποτελεί πλέον έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας περίπου 35.000 άτομα κάθε χρόνο, καθώς και μια σημαντική πηγή εισοδήματος για την Τανζανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ντόναλντ Τραμπ, ζήτα συγγνώμη»: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στη Δανία διαδήλωσαν κατά του Αμερικανού προέδρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως τα στρατεύματά του ΝΑΤΟ «παρέμεναν λίγο μακριά από τις γραμμές του μετώπου» κατά τη διάρκεια των 20 ετών της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν
Δανία
Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σλοβακίας μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων του με τον Επστάιν
«Όχι επειδή έκανα κάτι παράνομο ή ανήθικο, αλλά για να μην επιβαρυνθεί πολιτικά για κάτι που δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του», ανέφερε ο Λάιτσακ για την παραίτησή του
Μίροσλαβ Λάιτσακ
Πάνω από 32 νεκροί στη Γάζα μετά από ισραηλινό χτύπημα που βάζει σε κίνδυνο την εκεχειρία
Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι οι ενέργειές του έγιναν ως αντίποινα για ένα περιστατικό κατά το οποίο οκτώ Παλαιστίνιοι αντάρτες βγήκαν από μια σήραγγα στη Ράφα, στη νότια Γάζα
Λωρίδα της Γάζας