Κόσμος

Το “αντίο” των Metallica στον τεράστιο Ένιο Μορικόνε – “Ήσουν μέλος μας” (video)

Το δικό τους αντίο είπαν οι Metallica στον θρυλικό συνθέτη Ένιο Μορικόνε, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Και πως να μην το κάνουν όταν η θρυλική metal μπάντα από το 1983 ανοίγει τις συναυλίες της με το “Ecstasy of Gold” από την ταινία – σταθμό “Ο καλός ο κακός και ο άσχημος”.

“Αναπαύσου εν ειρήνη Ένιο Μορικόνε. Η καριέρα σου ήταν θρυλική, οι συνθέσεις σου δεν γερνούν ποτέ. Σε ευχαριστούμε που μας έδινες τον τόνο σε τόσες συναυλίες από το 1983” έγραψαν στο twitter.

Ο τραγουδιστής James Hetfield έγραψε πως “η μέρα που χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά το Ecstasy of Gold ως intro ήταν μεγεία. Έγινε μέρος του τελετουργικού μας πριν από τις συναυλίες από τότε. Έχω τραγουδήσει αυτή τη μελωδία χιλιάδες φορές για να ζεσταθώ πριν βγω στη σκηνή. Σε ευχαριστούμε Ένιο, που μας ανέβασες,ήσουν μέρος της έμπνευσης μας και του δεσίματος ανάμεσα σε εμάς του ανθρώπους που δουλεύουν στα live και στους οπαδούς. Θα σε σκέφτομαι για πάντα ως μέλος της οικογένειας των Metallica”.

Ο ντράμερ Lars Ulrich περιγράφοντας το πως επιλέχτηκε το κομμάτι ανέφερε πως ήταν μαζί με τον ιδρυτή της δισκογραφικής Megaforce και έλεγε πως δεν έχουν intro για τις συναυλίες.

Τότε ο Zazula πρότεινε το Ecstasy of gold και έτσι έγινε μέρος της ιστορίας. Ο κιθαρίστας Κιρκ Χάμετ αναφέρει χαρακτηριστικά πως όποτε ακούει κάπου το τραγούδι εκτός συναυλίας, του έρχεται να… ξεκινήσει προθέρμανση και να τσεκάρει την κιθάρα του, από συνήθεια.

Οι Metallica είχαν διασκευάσει στο Ecstasy of Gold το 2007, διασκευή που περιεχόταν στο άλμπουμ – αφιέρωμα με τίτλο “We all love Ennio Moricone”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6