Κόσμος

Το facebook θα «κόβει» τα μηνύματα μίσους μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Όπως ανακοίνωσε το facebook, οι αντιλήψεις που συνδέονται με οργανώσεις που προωθούν το μίσος δεν έχουν θέση στο κοινωνικό δίκτυο.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους, το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορεύσει από την επόμενη εβδομάδα στην πλατφόρμα του κάθε έκφραση υποστήριξης ή εξύμνησης της λευκής υπεροχής αλλά και εκείνες που τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού των φυλών.

“Οι αντιλήψεις αυτές συνδέονται με οργανώσεις που προωθούν το μίσος”, ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο μπλογκ https://newsroom.fb.com/news/2019/03/standing-against-hate.

facebook

Το Facebook, το Twitter και το YouTube δέχονται ολοένα και περισσότερες πιέσεις για να αφαιρέσουν το νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες τους. Ο δράστης του μακελειού στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μεταδώσει την πράξη του ζωντανά μέσω του Facebook, πριν από 12 ημέρες.

Το Facebook ανέφερε επίσης ότι οι χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο το οποίο σχετίζεται με τη “λευκή υπεροχή” θα παραπέμπονται στη σελίδα της οργάνωσης Life After Hate, η οποία βοηθά ανθρώπους να φύγουν από ομάδες που στηρίζουν το μίσος.

Η Life After Hate δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την απόφαση αυτή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο Αρχείου: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του