Κόσμος

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν από την Κωνσταντινούπολη: «Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων»

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Ισραήλ, καλώντας τους πολίτες του να μην επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη, αλλά και όσους βρίσκονται εκεί, να φύγουν. 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση, έπειτα από τη δημοσίευση αναφορών ότι το Ισραήλ και η Τουρκία απέτρεψαν ιρανική τρομοκρατική επίθεση στην πόλη.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Λαπίντ είπε ότι η επίθεση, που θα είχε στόχο Ισραηλινούς τουρίστες, ήταν μία από τις πολλές του Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες. «Διάλεξαν σκόπιμα να απαγάγουν ή να σκοτώσουν Ισραηλινούς. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, πρόκειται για πραγματικό και άμεσο κίνδυνο».

Πρόσθεσε ο υπουργός: «Καλούμε τους Ισραηλινούς να μην πετούν για την Κωνσταντινούπολη και, αν δεν είναι απαραίτητο, να μην πετούν για την Τουρκία. Αν βρίσκεστε στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε το ταχύτερο στο Ισραήλ. Αν σχεδιάζετε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώστε το».

Είχε όμως και ένα μήνυμα για τους Ιρακινούς, σημειώνει η Jerusalem Post: «Το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα σας φτάσει όπου και αν είστε».

Ο Λαπίντ ευχαρίστησε, τέλος, την κυβέρνηση της Τουρκίας για την προσπάθεια να προστατεύσει τους Ισραηλινούς. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα αρθεί σύντομα.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS