Κόσμος

Το Ισραήλ καταδικάζει το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων από τη Βρετανία κάνοντας λόγω για «εξωτερικές πιέσεις»

«Εξωτερικές πιέσεις δεν θα εκτρέψουν το Ισραήλ από την πορεία του να υπερασπίζεται την ύπαρξη και την ασφάλειά του έναντι εχθρών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», ανακοίνωσε το ισραηλινό ΥΠΕΞ

Η κυβέρνηση του Ισραήλ κατήγγειλε σήμερα (20.05.2025) «εξωτερικές πιέσεις» μετά την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι ανέστειλε τις διμερείς διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την κυβέρνηση Νετανιάχου λόγω της κατάστασης στη Γάζα.

Το Λονδίνο πάγωσε τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ισραήλ, σε απάντηση στην κλιμάκωση της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Βρετανία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις την πρέσβειρα του εβραϊκού κράτους και ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά Ισραηλινών που εγκαταστάθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Όχθης.

«Εξωτερικές πιέσεις δεν θα εκτρέψουν το Ισραήλ από την πορεία του να υπερασπίζεται την ύπαρξη και την ασφάλειά του έναντι εχθρών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν», ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αν, λόγω της αντι-ισραηλινής εμμονής της και εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων της, η βρετανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βλάψει τη βρετανική οικονομία, αυτό είναι δικαίωμά της», τόνισε το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτή τη νέα επιδείνωση. Αυτή είναι ασύμβατη με τις αρχές που στηρίζουν τη διμερή μας σχέση», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Λάμι στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Ειλικρινά, αποτελεί προσβολή των αξιών του βρετανικού λαού.

Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι αναστείλαμε τις διαπραγματεύσεις με αυτήν την ισραηλινή κυβέρνηση για μια νέα συμφωνία ελεύθερου εμπορίου», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον «Χρυσό Θόλο» κόστους 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων – Θα προστατεύει τις ΗΠΑ από πυραυλικές επιθέσεις ακόμη και από το διάστημα
Όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο αμερικανικός θόλος θα είναι ακόμη καλύτερος από αυτόν του Ισραήλ και στο έργο θα συμμετάσχει και ο Καναδάς
Ντοναλντ Τραμπ
1
«Ο Τραμπ δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για να μην σταματήσουν τις συνομιλίες για την Ουκρανία» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο
«Αν καταστεί σαφές ότι οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται για μια ειρηνευτική συμφωνία και απλώς θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο, μπορεί κάλλιστα να φτάσουμε σε αυτές»
U.S. President Donald Trump speaks during a roundtable discussion in Doha, Qatar, May 15, 2025. REUTERS 1
Ο Έλον Μασκ θα ξοδεύει «πολύ λιγότερα» χρήματα για να χρηματοδοτεί πολιτικές προεκλογικές εκστρατείες
Ο Μασκ είχε προσφέρει περισσότερα από 290 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του 2024
Ο Έλον Μασκ 1