Κόσμος

Το Ισραήλ «θα εμποδίσει το πλοίο της Γκρέτα Τούνμπεργκ» που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Το 2010, το Ισραήλ προκάλεσε διεθνή κατακραυγή όταν οι ειδικές δυνάμεις του σκότωσαν εννέα άτομα που επέβαιναν σε στολίσκο βοήθειας με προορισμό τη Γάζα

Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο πλοίο της Γκρέτα Τούνμπεργκ να φτάσει στη Γάζα, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως ο βρετανικός «Independent». Το «Madleen» απέπλευσε από την Ιταλία με στόχο να παραδώσει «συμβολική» ποσότητα βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Ισραήλ δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (04.06.2025) – σύμφωνα με τον «Independent» – ότι θα εμποδίσει πλοίο στο οποίο επιβαίνουν ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, να παραδώσει βοήθεια στη Γάζα.

Το «Madleen» με τη διάσημη Σουηδή ακτιβίστρια για το περιβάλλον, αναχώρησε από λιμάνι της Σικελίας την 1η Ιουνίου μαζί με άλλους 11 ακτιβιστές με σκοπό να παραδώσει μία «συμβολική» ποσότητα βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος βρίσκεται στη δίνη ανθρωπιστικής κρίσης.

Ωστόσο, ο ταξίαρχος Έφι Έντφριν, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ θα εμποδίσει το πλοίο πριν φτάσει στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.

«Και για αυτή την περίπτωση είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε αποκτήσει εμπειρία τα τελευταία χρόνια».

Το 2010, το Ισραήλ προκάλεσε διεθνή κατακραυγή όταν οι ειδικές δυνάμεις του σκότωσαν εννέα άτομα που επέβαιναν σε στολίσκο βοήθειας με προορισμό τη Γάζα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σπάνια ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Μπλόκο στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Σικάγο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς για την προστασία των αστυνομικών που εφαρμόζουν την πολιτική των μαζικών απελάσεων των παράτυπων μεταναστών
Ντόναλντ Τραμπ