Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Το Κρεμλίνο απαντά στο θέμα της Εθνικής Ασφάλειας: Κόλπο του Λευκού Οίκου για χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο απαντά στο θέμα της Εθνικής Ασφάλειας: Κόλπο του Λευκού Οίκου για χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Πραγματικό συναγερμό σήμανε η ανακοίνωση του Αμερικανού βουλευτή, Μάικ Τέρνερ, για ένα κρίσιμο ζήτημα εθνικής ασφάλειας, καθώς προκάλεσε ένα «ντόμινο εξελίξεων» όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς, με πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι πρόκειται για προηγμένες στρατιωτικές δυνατότητες που αναπτύσσει η Ρωσία.

Αμερικανικά δίκτυα, όπως το CNN αλλά και διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν πληροφορίες από το Κογκρέσο και το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, πως το κρίσιμο ζήτημα εθνικής ασφάλειας στο οποίο αναφέρθηκε ο Μάικ Τέρνερ, σχετίζεται με την Ρωσία και την πιθανότητα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να αποκτήσουν νέες δυνατότητες στο διάστημα, οι οποίες ωστόσο δεν αποτελούν απειλή επί του παρόντος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ρωτήθηκε κατά την σημερινή ενημέρωση Τύπου, για την ανακοίνωση του Αμερικανού βουλευτή και για τον «πανικό» που έχει προκληθεί στους αμερικανικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς «κύκλους», με τον ίδιο να απαντάει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για κάποιο «τέχνασμα» ή «κόλπο» του Λευκού Οίκου που συνδέεται με το πακέτο χρηματοδότησης της Ουκρανίας.

 

Συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ είπε: «Δεν μπορώ να την σχολιάσω με κανέναν τρόπο. Ας περιμένουμε την ενημέρωση από τον Τζέικ Σάλιβαν, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, για να μάθουμε καμία πληροφορία. Αυτό που είναι είναι προφανές, είναι το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί, με κάθε τρόπο να πιέσει το Κογκρέσο να ψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει την χορήγηση στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. Θα δούμε σε ποια κόλπα θα καταφύγει ο Λευκός Οίκος».

Σημειώνεται ότι σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Κογκρέσο κλειστή ενημέρωση για τη «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» και το δίκτυο ABC, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η συζήτηση θα αφορά τα σχέδια της Ρωσίας να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις