Κόσμος

Το Ντουμπάι έχει περισσότερα αυτοκίνητα ανά κάτοικο σε σχέση με τη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο

Ο αριθμός των αυτοκινήτων στο Ντουμπάι διπλασιάστηκε μέσα σε οκτώ χρόνια και αυτή η πόλη στον Περσικό Κόλπο αριθμεί πλέον περισσότερα αυτοκίνητα ανά κάτοικο σε σχέση με τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή Δρόμων και Μεταφορών του εμιράτου του Ντουμπάι.

Για μια πόλη του μεγέθους της και με πληθυσμό 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, το Ντουμπάι έχει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς αυτοκινήτων στον κόσμο (540 εγγεγραμμένα ανά 1.000 κατοίκους, έναντι 305 στη Νέα Υόρκη, 213 στο Λονδίνο, 63 στο Χονγκ Κονγκ).

Η πόλη-κράτος του Περσικού Κόλπου αριθμεί σήμερα 1,4 εκατομμύριο αυτοκίνητα, έναντι 740.000 το 2006, με μέση ετήσια αύξηση 8,2%. Αν η τάση αυτή συνεχιστεί, ο αριθμός των εγγεγραμμένων οχημάτων στο Ντουμπάι πιθανόν να φθάσει 2,2 εκατομμύρια το 2020, σύμφωνα με τις προβλέψεις της υπηρεσίας αυτής.

Το Ντουμπάι αναπτύχθηκε ταχύτατα τα τελευταία τριάντα χρόνια και, παρά τη μεγάλη ανάπτυξη του οδικού δικτύου και άλλων υποδομών, η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε ορισμένες συνοικίες της πόλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία - Διαδηλωτές εισέβαλαν με κοντάρια και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς
Αστυνομικοί απέκλεισαν με τραπέζια και καρέκλες εισόδους στην «μπλε ζώνη», την καρδιά του χώρου όπου οργανώνεται η σύνοδος του ΟΗΕ για να μην εισβάλλουν και εκεί οι διαδηλωτές
Διαδηλωτές στη διάσκεψη COP30