Κόσμος

Το πανέμορφο πάντα της Ουάσινγκτον… βαφτίστηκε! Μπέι-Μπέι το όνομά του!

Oι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ και της Κίνας Μισέλ Ομπάμα και Πενγκ Λιγιουάν αντίστοιχα αποκάλυψαν σήμερα το όνομα του μωρού πάντα που γεννήθηκε τέλη Αυγούστου στον ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον! Ονομάζεται Μπέι-Μπέι, που σημαίνει «πολύτιμος, θησαυρός».

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής μπροστά στον περιφραγμένο χώρο όπου ζουν τα πάντα στο ζωολογικό κήπο Σμιθσόνιαν, με κοινό μαθητές ενός σχολείου που διδάσκονται κινεζικά, οι δύο γυναίκες αποκάλυψαν σε δύο χάρτινες κορδέλες το όνομα του μικρού πάντα, όπου αναγραφόταν σε κινεζικά ιδεογράμματα και στο λατινικό αλφάβητο. Ο ζωολογικός κήπος συνηθίζει να βαπτίζει τα μωρά πάντα 100 ημέρες μετά τη γέννησή τους, σεβόμενος μια κινεζική παράδοση.

Ωστόσο με την ευκαιρία της παρουσίας στην Ουάσιγκτον του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, και της συζύγου του η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου αποφάσισε να τιμήσει το νεογέννητο νωρίτερα.
Με την επίσκεψη αυτή εορτάζεται και η συνεργασία 40 ετών και πλέον μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, που υποδέχθηκαν το πρώτο ζευγάρι μεγαλόσωμων πάντα το 1972 έπειτα από μια επίσκεψη στην Κίνα του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.
«Το γιγαντόσωμο πάντα αντιπροσωπεύει τους δεσμούς μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ» υπογράμμισε η Πενγκ Λιγιουάν.
«Όμως έχουμε ανάγκη από τη διεύρυνση των δεσμών μας προκειμένου οι λαοί των δύο χωρών να έρθουν ακόμα περισσότερο κοντά και πιστεύω ότι το γιγαντόσωμο πάντα είναι ένας από τους δεσμούς που υφίστανται και μπορούμε να εορτάσουμε».

Οι κυρίες Ομπάμα και Πενγκ παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί στις ιατρικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον Μπέι-Μπέι, προσέθεσαν οι επικεφαλής του ζωολογικού κήπου.
Επέλεξαν οι ίδιες το όνομα του νεογέννητου ζώου μεταξύ των Μπέι Μπέι, που πρότειναν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου Ουλόνγκ της Κίνας και Πινγκ-Πινγκ (ήρεμος) που πρότειναν οι ιθύνοντες του ζωολογικού κήπου της Ουάσιγκτον.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη: Ο Χάφταρ συναντήθηκε με τον επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών – Συζήτησαν για το μεταναστευτικό
Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις θετικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στις σχέσεις μεταξύ Βεγγάζης και Άγκυρας, «με τρόπο που εξυπηρετεί τα κοινά τους συμφέροντα»
Ο Χαλίφα Χάφταρ με τον Ιμπραήμ Καλίν
3
New York Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ ποντάρει στη «διπλωματία των ηγετών» με τον Πούτιν αλλά προκαλεί στρατηγική σύγχυση
Ο Αμερικανός πρόεδρος προτιμά τις απευθείας συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αντί μιας συνεκτικής στρατηγικής αλλά δέκα ημέρες μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα, η ειρηνευτική διαδικασία έχει βαλτώσει
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Γερμανία: «Θα συμμετέχουμε στις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία για να μην τολμήσει ο Πούτιν να επιτεθεί ξανά»
Το Βερολίνο ξεκαθαρίζει την στάση του για σαφή και έμπρακτη υποστήριξη του Κιέβου μετά τις πρόσφατες συνομιλίες Τραμπ με Πούτιν και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Λαρς Κλίνγκμπεϊλ με τον Ουκρανό Υπουργό Οικονομικών Σέρχι Μαρτσένκο 1
Guardian: Πώς ο πρώην αρχηγός των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Ζαλούζνι «άδειασε» τον Τζέι Ντι Βανς
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί του μετά την αποτυχημένη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, στις αρχές του χρόνου, αλλά ο Ζαλούζνι τον απέρριψε
Βαλέρι Ζαλούζνι 1