Κόσμος

Το Red Bull του “έδωσε…φτερά”!

Ο Τσαλέο Γουβίντια που βγήκε από τη φτώχεια και έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο χάρη στο έξυπνο μάρκετινγκ του ενεργειακού ποτού Red Bull πέθανε στη γενέτειρά του την Ταϊλάνδη.

 Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Τσαλέο πέθανε από φυσικά αίτια σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ το Σάββατο.

    Ήταν στην 205η θέση στον κατάλογο του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Γεννημένος από οικογένεια κινέζων μεταναστών, ουδέποτε επέδειξε τα πλούτη που απέκτησε και πάντα απέφευγε τη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Nation της Ταϊλάνδης, ο Τσαλέο δεν είχε δώσει καμιά συνέντευξη ούτε είχε κάνει δημόσιες εμφανίσεις τα τελευταία 30 χρόνια.

    Σε ερώτηση της εφημερίδας ο γιος του Σαραβούντ υπενθύμισε πώς ο πατέρας του εισήγαγε στην αγορά το προϊόν Red Bull στην Ταϊλάνδη και στο εξωτερικό όταν η μικρή φαρμακευτική του εταιρία άρχισε την παραγωγή ενεργειακών ποτών τη δεκαετία του 1970. “Το Red Bull προωθήθηκε αρχικά στην περιφέρεια, κερδίζοντας μεγάλο κομμάτι της αγοράς μετά τη διανομή δωρεάν δειγμάτων στους οδηγούς των φορτηγών”, εξήγησε ο Σαβαρούντ. Κατόπιν το νέο αυτό προϊόν προωθήθηκε στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ,πριν αρχίσει η διάθεσή του στο εξωτερικό στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ιράν θέλει να μας φέρει στο χείλος πυρηνικού πολέμου – «Ο θάνατος του Ιρανού δικτάτορα θα τερματίσει τη σύγκρουση»
«Έχουμε μισό αιώνα συγκρούσεων που εξαπλώνονται από αυτό το καθεστώς που τρομοκρατεί τους πάντες στη Μέση Ανατολή. Το Ιράν εξαπλώνει την τρομοκρατία και το σαμποτάζ παντού» λέει ι Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 32