Σάββατο, 18 Μαΐ
20oC Αθήνα

Το ζεύγος Ομπάμα επιστρέφει στον Λευκό Οίκο για την παρουσίαση των επίσημων πορτρέτων τους

Το ζεύγος Ομπάμα επιστρέφει στον Λευκό Οίκο για την παρουσίαση των επίσημων πορτρέτων τους

Επιστρέφουν στις 7 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα και η Μισέλ Ομπάμα. Πρόκειται να αναβιώσουν μια παράδοση που δεν τηρήθηκε επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, την παρουσίαση των επίσημων πορτρέτων τους.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ θα υποδεχτούν τον Μπαράκ Ομπάμα και την Μισέλ Ομπάμα στις 13.30, τοπική ώρα, σε ένα από τα σαλόνια του Λευκού Οίκου.

Η παράδοση στις ΗΠΑ θέλει τον πρόεδρο να προσκαλεί τον προκάτοχό του και τη σύζυγό του στην επίσημη τοποθέτηση των πορτρέτων τους στον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ, που πολλές φορές δεν τηρούσε το πρωτόκολλο και εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου, δεν το έκανε.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μετακίνησε επίσης τα επίσημα πορτρέτα του Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Μπους. Οι πίνακες αυτοί βρίσκονταν στον προθάλαμο εισόδου του Λευκού Οίκου και όπως θέλει το έθιμο, οι καλύτερες θέσεις προορίζονται για τους δύο τελευταίους κατόχους του αξιώματος. Ωστόσο ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας πρόεδρος τους μετέφερε σε ένα δωμάτιο της προεδρικής κατοικίας που δεν πολυχρησιμοποιείται.

Τα πορτρέτα των «πρώτων κυριών» κοσμούν και εκείνα έναν μακρύ διάδρομο στο ισόγειο του Λευκού Οίκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις