Κόσμος

Τόνγκα: Σεισμός 6,2 βαθμών στο Πανγκάι 12 ημέρες μετά την έκρηξη ηφαιστείου και το τσουνάμι

Ένας μεγάλος σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών ταρακούνησε σήμερα Πέμπτη (27.1.2022) τα νησιά της Τόνγκα, τα οποία πριν από δώδεκα ημέρες (στις 15 Ιανουαρίου), επλήγησαν από έκρηξη ηφαιστείου που προκάλεσε τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε στα ανοικτά των νησιών Τόνγκα στις 08:40 ώρα Ελλάδας και είχε εστιακό βάθος 14,5 χιλιόμετρα. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκε 219 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πανγκάι, μιας πόλης στο νησί Λιφούκα.

Στην περιοχή αυτή του Ειρηνικού Ωκεανού καταγράφεται καθημερινά σεισμική δραστηριότητα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Χούνγκα Τόνγκα- Χούνγκα Χααπάι στις 15 Ιανουαρίου. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί ζημιές από τον σεισμό, ο οποίος αναμένεται να φανεί πόσο αισθητός έγινε τόσο στην Τόνγκα όσο και στα γειτονικά νησιά Φίτζι.

seismos tonga google

Η έκρηξη του ηφαιστείου, που βρίσκεται περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Νουκουαλόφα προκάλεσε τσουνάμι το οποίο επηρέασε το 85% του πληθυσμού του αρχιπελάγους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS