Κόσμος

Τώρα και η Ουγγαρία στον Μηχανισμό Στήριξης

Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ με σκοπό την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να συναφθεί στις αρχές του 2012.

“Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταλήξει σε μία νέα συμφωνία, μία συμφωνία η οποία θα συμβάλει στην ουγγρική οικονομική ανάπτυξη” ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Η ετήσια αποστολή του ΔΝΤ είναι σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, αλλά όπως σημειώνει το ίδρυμα δεν έχει την εξουσία να διαπραγματευτεί ένα νέο δάνειο.

“Μια νέα αντιπροσωπεία θα φτάσει στη Βουδαπέστη και πάλι πριν από τα Χριστούγεννα, με επαγγελματίες οι οποίοι για παράδειγμα διαμόρφωσαν τη συμφωνία με την Πολωνία” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκιόργκι Ματόλσκι.

“Γνωρίζουμε ότι οι ουγγρικές αρχές εξετάζουν την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή και το ΔΝΤ για μία προληπτική οικονομική υποστήριξη αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημο αίτημα” δήλωσε σήμερα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Αμαντέου Αλταφάζ, προσθέτοντας ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν με τις ουγγρικές αρχές και το ΔΝΤ, μετά την κατάθεση επίσημης αίτησης.

Διαβάστε επίσης:

Η συνταγή του ΔΝΤ προβλέπει και τη χρεοκοπία των πολιτικών κομμάτων; Tι συνέβη το 2001 στην Τουρκία

ΔΝΤ και Ευρώπη θέλουν τα ρούβλια της Ρωσίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1