Κόσμος

Τώρα στηρίζει το ευρώ η Φινλανδία

Το πρωί ο ΥΠΕΞ της Φινλανδίας έλεγε τα χειρότερα για το ευρώ το μεσημέρι ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έλεγε ότι υποστηρίζει το... ευρώ!

Η Φινλανδία «υποστηρίζει 100% το ευρώ», διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, παίρνοντας αποστάσεις από τον ομόλογό του των Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως το κράτος του προετοιμάζεται για μία διάλυση της ευρωζώνης.
 
«Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Έρκι Τουομιόγια δεν αντανακλούν τη θέση της φινλανδικής κυβέρνησης. Η Φινλανδία υποστηρίζει 100% το ευρώ», τόνισε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ.
 
«Παραμένουμε προσηλωμένοι (στο ενιαίο νόμισμα) και εννοείται πως είναι λυπηρό που προβάλλονται τέτοιες δηλώσεις και εικοτολογίες. Αυτό δεν βοηθά πολύ», πρόσθεσε ο Στουμπ.
 
«Ο ΥΠΕΞ, φρονώ ότι, μιλά εξ ονόματός του και μόνον», καθώς «η θέση της κυβέρνησης είναι πολύ σαφής, είμαστε φιλο-ευρωπαίοι και εργαζόμαστε ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στη ζώνη του ευρώ», συνέχισε ο Στουμπ, μέλος του συντηρητικού κόμματος–ο Τουομιόγια ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες.
 
Σε σημερινή συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Έρκι Τουομιόγια, ανέφερε πως οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης. Ο Τουομιόγια υπογράμμισε πως οι Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είμαστε έτοιμοι για την εποχή εκτός ευρώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα