Κόσμος

Τουλάχιστον 9 νεκροί σε νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα – Πολλοί αγνοούμενοι

Επιζώντες από το ναυάγιο δήλωσαν ότι μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται 8 παιδιά...

Σε εννέα ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούζα, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή.

Νωρίτερα σήμερα, η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι περισυνέλεξε 2 πτώματα και ότι διέσωσε 22 επιζώντες μετά την ανατροπή πλεούμενου με μετανάστες, το οποίο μετέφερε περίπου 50 ανθρώπους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, η ιταλική ακτοφυλακή πρόσθεσε ότι περισυνελέγησαν άλλα 7 πτώματα και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την διάσωση αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επιζώντες δήλωσαν σε αυτούς που τους διέσωσαν ότι μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται 8 παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Φλάβιο Ντι Τζάκομο έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Τυνησία και μετέφερε “Τυνήσιους και άλλους μετανάστες από την δυτική Αφρική”.

Τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα θύματα του ναυαγίου είναι γυναίκες, πρόσθεσε ο Ντι Τζάκομο.

Το πλεούμενο βυθίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λαμπεντούζα, του ιταλικού νησιού που βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της διαδρομής ανάμεσα στην Σικελία και την Τυνησία.

Το πλεούμενο που μετέφερε τους μετανάστες ανατράπηκε ενώ υπήρχε θαλασσοταραχή και οι μετανάστες έτρεξαν στη μία πλευρά του την ώρα που το προσέγγιζαν δύο ιταλικές μονάδες διάσωσης, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Πάνω από χίλιοι νεκροί στη Μεσόγειο το 2019

“Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται επειγόντως ανάληψη δράσης για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Μεσόγειο”, δήλωσε ο Τσάρλι Γιάξλεϊ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

“Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Μεσόγειο μόνον φέτος, οι περισσότεροι στη διαδρομή από την Λιβύη στην Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 7.939 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας μείωση κατά 63% από την ίδια περίοδο το 2018 και 93% από τα επίπεδα του 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS