Κόσμος

Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από τις καταιγίδες σε Ισπανία και Πορτογαλία

Φονική αποδεικνύεται η κακοκαιρία που χτυπάει την Ιβηρική Χερσόνησο. Στους 9 ανέρχονται οι νεκροί από τις σφοδρές καταιγίδες που πλήττουν από την Πέμπτη την περιοχή.

Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Οι νεκροι είναι εννέα μετά τον θάνατο και ενός ψαρά στην Καταλονία, ο οποίος παρασύρθηκε από τα μεγάλα κύματα στη Μεσόγειο. Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Πορτογαλία και άλλοι επτά στην Ισπανία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο.

Εξαιτίας των ανέμων, ο ψαράς έπεσε στο νερό από τους βράχους και σκοτώθηκε στο Σαντ Φελιού δε Γκουίσολς, ένα θέρετρο που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη, όπως έγινε γνωστό από τις περιφερειακές αρχές της Καταλονίας.

Ένας άλλος ψαράς και τρεις αστυνομικοί έπεσαν στη θάλασσα για να τον βοηθήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η υπηρεσία επειγόντων της Καταλονίας έλαβε 1.118 κλήσεις για να επέμβει, καθώς από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα και προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε στέγες κατοικιών.

Μεταξύ των θυμάτων στην Ισπανία ήταν και ένας οδηγός αυτοκινήτου, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά ενός ποταμού στο Ουέσκαρ της Ανδαλουσίας.

Το γνωστότερο από τα πάρκα της Μαδρίτης, το Ρετίρο, άνοιξε πάντως ξανά σήμερα τις πύλες του, αφού παρέμεινε κλειστό από την Πέμπτη για προληπτικούς λόγους, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από τυχόν πτώση δέντρων και κλαδιών.

Στη Γαλλία, η καταιγίδα Φαμπιάν πλήττει τα νοτιοδυτικά παράλια και την Κορσική και άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το απόγευμα περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά. Η Κορσική έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη Γαλλία, καθώς σήμερα έκλεισαν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια του νησιού, μετά από εκείνο του Αιάκειου που πλημμύρισε το Σάββατο. Δεν διεξάγεται επίσης κανένα δρομολόγιο φεριμπότ, αλλά η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί από αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή εταιρεία Corsica Linea.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες φωτογραφίες από τη συνάντηση του Τραμπ με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες – «Σαν δάσκαλος και μαθητές»
Στα νέα καρέ φαίνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να κάθεται στην προεδρική καρέκλα και απέναντί του να έχει τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, που είναι ο ένας δίπλα στον άλλον
Ντόναλντ Τραμπ / Τζόρτζια Μελόνι / Φρίντιρχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν / Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Financial Times: Η πρόταση Ζελένσκι στον Τραμπ για αγορά αμερικανικών όπλων με 100 δισ. δολάρια και οι κόκκινες γραμμές
Το έγγραφο δεν αναφέρει ποια ακριβώς όπλα ζητά να προμηθευτεί η Ουκρανία, αλλά το Κίεβο έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί τουλάχιστον 10 συστήματα αεράμυνας Patriot αμερικανικής κατασκευής για την προστασία πόλεων και κρίσιμων υποδομών
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
«Μπορεί ο Ζελένσκι να εμπιστευτεί τον Τραμπ; Η μοίρα της Ουκρανίας εξαρτάται από την απάντηση» – Ανάλυση των NYT
«Είναι μεγάλο ρίσκο για έναν ηγέτη σε καιρό πολέμου όπως ο Ζελένσκι, ειδικά με τη χώρα του να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία εδώ και 3,5 χρόνια» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα
Χειραψία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο