Κόσμος

Τουλάχιστον δύο νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στο Μεξικό (pics, video)

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό 7,5 Ρίχτερ που έπληξε σήμερα τις ακτές του νότιου Μεξικού, σείοντας κτίρια στην Πόλη του Μεξικού, εκατοντάδες μίλια μακριά, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να βγαίνουν στους δρόμους. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές.

Η Αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά ήρε αργότερα τον συναγερμό.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS μέτρησε το σεισμό σε μέγεθος 7,4. Επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν η πολιτεία Οαχάκα. Η Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία του Μεξικού ανέφερε το μέγεθος του σεισμού σε 7,5 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε χερσαία περιοχή και εντοπίζεται 43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χαλάπα στο Μεξικό. Το επίκεντρό του ήταν η νότια πολιτεία της Οαχάκα, σύμφωνα με το μεξικανικό ινστιτούτο. Ήταν πολύ ρηχός, μόλις 26 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της γης, κάτι που ενίσχυσε τη δόνηση. 

Click4more: Ισχυρότατος σεισμός ταρακούνησε το Μεξικό – Οι πρώτες εικόνες 

Κτίρια σείστηκαν στην κεντρική Πόλη του Μεξικού από τον σεισμό, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους τρέχοντας στους δρόμους, αφού οι συναγερμοί της πόλης ειδοποίησαν τους κατοίκους, λίγα λεπτά πριν από τη σεισμική δόνηση.

https://twitter.com/calmdowndudes/status/1275478871299645440

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) μετά τον σεισμό εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.

mexico seismos

Ο Αλμπέρτο Ιμπάνες, ένας φωτογράφος στην πόλη Οαχάκα, δήλωσε στο Reuters ότι ο σεισμός δημιούργησε ρωγμές σε έναν εσωτερικό τοίχο στο διαμέρισμά του και έριξε βιβλία και βάζα από τα ράφια. «Όλοι βγήκαν στους δρόμους, ήταν πραγματικά ισχυρός», είπε ο Ιμπάνες.

mexico seismos

Οι σεισμοί μεγέθους άνω των 7 βαθμών θεωρούνται ισχυροί και μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες, βαριές ζημιές. Ένας σεισμός μεγέθους 7,1 που έπληξε το κεντρικό Μεξικό το 2017 σκότωσε 355 ανθρώπους στην πρωτεύουσα και τις γύρω πολιτείες.

 

https://twitter.com/SharkNewsWires/status/1275474419029348357

Το USGS τόνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 69 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Ποτσούτλα. Ήταν πολύ ρηχός, μόλις 26 χλμ. κάτω από την επιφάνεια της γης, κάτι που θα ενίσχυε τη δόνηση.

Το Μεξικό είναι μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο.

https://twitter.com/calmdowndudes/status/1275481534024216576

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1985, ένας σεισμός μεγέθους 8,1 έπληξε την πρωτεύουσα του Μεξικού, σκοτώνοντας περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και καταστρέφοντας εκατοντάδες κτίρια. Ο σεισμός αυτός, του οποίου το επίκεντρο βρισκόταν στις ακτές του Ειρηνικού, θεωρείται ένας από τους πιο καταστροφικούς στην ιστορία της χώρας.

mexico

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός πρόεδρος καλεί τους Βρετανούς να κλείσουν το κεφάλαιο του Brexit – «Don’t look back in anger», είπε, παραπέμποντας στους Oasis
Σε επίσημη επίσκεψη, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προτρέπει το Λονδίνο να ανοικοδομήσει τους δεσμούς του με την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τον εμβληματικό στίχο «Don’t look back in anger» ενώπιον των βουλευτών
Ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ
ΝΑΤΟ: «Η συμμαχία πρέπει να είναι έτοιμη για για αύξηση υβριδικών επιθέσεων» λέει o ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης
Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης εκτιμά ότι νέα περιστατικά συνδυαστικών επιθέσεων είναι αναπόφευκτα, την ώρα που αρκετές πρόσφατες ενέργειες αποδίδονται στη Ρωσία
Ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ Στρατηγός Αλέξους Γκρίνκεβιτς
Ισραήλ: Ο υποστράτηγος Ρόμαν Γκόφμαν νέος διοικητής της Μοσάντ με ιδεολογική «σφραγίδα» Νετανιάχου
Ο Ρόμαν Γκόφμαν θα είναι ο επόμενος διοικητής της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών — Mια επιλογή που επιβεβαιώνει την ιδεολογική σφραγίδα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον τομέα της ασφάλειας
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Μελάνια Τραμπ: «Επτά παιδιά επαναπατρίστηκαν στην Ουκρανία από τη Ρωσία – Στόχος μας η επανένωση οικογενειών»
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ορισμένα παιδιά έχουν επιστρέψει στις οικογένειες τους
Παιδιά στην Ουκρανία
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τις ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο – Ναυτικές ασκήσεις ως προειδοποίηση προς τα αμερικανικά πλοία
Σε μια περίοδο στρατηγικής αναδιάταξης μετά τον πόλεμο Ιράν–Ισραήλ τον Ιούνιο, οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης επιδεικνύουν ισχύ και διαμηνύουν ότι θα υπερασπιστούν το Στενό του Ορμούζ
Εκτόξευση ιρανικού πυραύλου στον Κόλπο