Κόσμος

Τουρκία: Απελάθηκαν 15 «ξένοι τρομοκράτες μαχητές» μέσα σε μια εβδομάδα

Σε διαδικασία να απελαύνει ξένους τρομοκράτες μαχητές βρίσκεται η Τουρκία... Ήδη 15 έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής μέσα σε μια εβδομάδα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους 15 που απέλασε η Τουρκία περιλαμβάνονται και 10 που εστάλησαν πίσω στη Γερμανία, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στους υπόπτους, οι οποίοι απελάθηκαν μεταξύ της 11ης και της 19ης Νοεμβρίου, περιλαμβάνεται επίσης ένας πολίτης της Δανίας, ένας της Βρετανίας, ένας των ΗΠΑ και δύο της Ολλανδίας. Ορισμένοι από τους υπόπτους απελάθηκαν μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Η Τουρκία άρχισε τον επαναπατρισμό ξένων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στις 11 Νοεμβρίου.

Η Άγκυρα εμμένει στο γεγονός ότι οι απελάσεις θα συνεχιστούν ακόμη κι αν οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι φερόμενοι μαχητές έχουν ανακαλέσει την υπηκοότητά τους.

Οι δύο Ολλανδές που φέρεται ότι υποστήριζαν το Ισλαμικό Κράτος τέθηκαν αμέσως υπό κράτηση κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ αργά χθες Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Στη μία από αυτές αφαιρέθηκε η ολλανδική υπηκοότητα, ενώ η άλλη τη διατήρησε. Οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν πίσω στην Ολλανδία μαζί με δύο μικρά παιδιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο, το οποίο επικαλέστηκε εισαγγελείς και το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.

Την περασμένη εβδομάδα ένας Αμερικανός πολίτης ιορδανικής καταγωγής ήταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε ότι απελάθηκε από την Τουρκία. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αυτός συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα νησιά «κλειδιά» για τα Στενά του Ορμουζ: Αμπού Μούσα και Τουνμπ στο επίκεντρο της σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν
Τα αμερικανικά πλήγματα έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας επιχείρησης κατάληψης των νησιών, με στόχο την αποδυνάμωση της ικανότητας του Ιράν να ελέγχει το Στενό
Στενά του Ορμούζ
Μυστήριο με τα γιοτ Ρώσων δισεκατομμυριούχων στην Αλικαρνασσό – Στην περιοχή και το «πλωτό παλάτι» που συνδέεται με τον Πούτιν
Η Τουρκία, που δεν εφαρμόζει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για πολυτελή σκάφη που συνδέονται με Ρώσους επιχειρηματίες
yaght