Κόσμος

Τουρκία: Αποφυλακίζονται πέντε δημοσιογράφοι της Cumhuriyet που κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία

Εφετείο στην Τουρκία αποφάσισε την αποφυλάκιση πέντε δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet. Είχαν είχαν φυλακιστεί κατηγορούμενοι για τρομοκρατία.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που θα απελευθερωθούν στην Τουρκία είναι και ο γνωστός γελοιογράφος Μούσα Καρτ. Όλοι τους αναμένεται να αποφυλακιστούν αργότερα απόψε, είπε ο δικηγόρος Τόρα Πεκίν, δεδομένου ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι δεσμευτική.

Εκτός από τον Μούσα Καρτ, θα αποφυλακιστούν επίσης οι Χακάν Κάρα, Μουσταφά Κεμάλ Γκουνγκόρ, Γκουράι Οζ, Οντέρ Τσελίκ και Μπουλέντ Ουτκού. Είχαν καταδικαστεί σε ποινές μικρότερες των πέντε ετών, κάτι που συνήθως οδηγεί στην αναστολή εφαρμογής της ποινής.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο πρώην λογιστής της εφημερίδας, Εμρέ Ιπέρ, θα παραμείνει στη φυλακή.

Οι δημοσιογράφοι κατηγορήθηκαν ότι ήταν υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), του εκτός νόμου Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C) και του δικτύου του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, που σύμφωνα με την Άγκυρα ήταν ο εγκέφαλος του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την καταδίκη τους, οι πέντε δημοσιογράφοι μπαινόβγαιναν στις φυλακές. Είχαν αποφυλακιστεί για μικρό χρονικό διάστημα όταν έκαναν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, η οποία όμως επικυρώθηκε στη συνέχεια από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Τότε επέστρεψαν στη φυλακή Καντιρά, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα