Κόσμος

Τουρκία – Ισραήλ: Τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ μετά από 13 χρόνια

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ και της Τουρκίας είχαν σήμερα Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία, για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Γιαΐρ Λαπίντ προκειμένου να ρωτήσει για την κατάσταση της υγείας του μετά την διάγνωσή του με κορονοϊό.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό στις 10 Ιανουαρίου και βγήκε από την υποχρεωτική καραντίνα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας «Γεντιότ Αχρονότ», οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Λαπίντ-Τσαβούσογλου εκλαμβάνεται ως το πιο πρόσφατο σημάδι αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες ήταν τεταμένες μετά τη φονική επιδρομή Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Mavi Marmara στα ανοικτά της Γάζας το 2010.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, είναι πιθανό να επισκεφθεί την Τουρκία σύντομα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μετά τον Λαριτζανί το χάος: Στην κυριολεξία αναντικατάστατος – Το πιο βαρύ πλήγμα στο Ιράν
Η απώλεια που τρομάζει περισσότερο την Τεχεράνη - Γιατί ο θάνατος του de facto ηγέτη του Ιράν Αλί Λαριτζανί ίσως είναι πιο καθοριστικός από του Αλί Χαμενεΐ
Αλί Λαριτζανί, ο άνθρωπος του μηχανισμού που έγινε ο de facto ηγέτης του ιρανικού καθεστώτος
Ανανεώθηκε πριν 40 λεπτά
5