Κόσμος

Τουρκία: Πρόστιμο – ρεκόρ για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης για δυσφήμιση του Ερντογάν

Πρόστιμο επιβλήθηκε σήμερα (18.07.2018) στον ηγέτη του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Τουρκίας για δυσφήμιση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και της οικογένειάς του αναφορικά με ισχυρισμούς για μεταφορά χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Ερντογάν έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λέγοντας τον περασμένο Νοέμβριο ότι η οικογένειά του «δεν έχει στείλει ούτε δεκάρα στο εξωτερικό». Αξιωματούχοι στην προεδρία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Ο πρόεδρος, που επανεξελέγη πριν από τρεις εβδομάδες και ανέλαβε νέες διευρυμένες εκτελεστικές δυνάμεις, είχε δεσμευθεί να φέρει τον Κιλιτσντάρογλου ενώπιον της δικαιοσύνης, λέγοντας ότι θα «πληρώσει το τίμημα».

Ο Κιλιτσντάρογλου έχει έκτοτε κληθεί έκτοτε να καταβάλει αποζημίωση στο Ερντογάν σε πολλές υποθέσεις, αλλά η σημερινή δικαστική απόφαση, που διατάσσει την πληρωμή 359.000 λιρών (75.000 δολαρίων) στον πρόεδρο και το περιβάλλον του, είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ποσό.

Την ίδια ώρα, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του Κιλιτσντάρογλου αφού ανήρτησε γελοιογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου το πρόσωπο του Ερντογάν είχε σχεδιαστεί πάνω σε διάφορα ζώα, με τη λεζάντα «Χώρα του Ταγίπ», σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Κιλιτσντάρογλου και 72 ακόμα βουλευτών του CHP που είχαν αναδημοσιεύσει το σκίτσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η προσβολή του προέδρου είναι αδίκημα που τιμωρείται με κάθειρξη έως τέσσερα έτη στην Τουρκία και οι δικηγόροι του Ερντογάν έχουν καταθέσει πάνω από 1.800 αγωγές σε βάρος πολιτών για τέτοιες κατηγορίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Τρεις εργάτες σκοτώθηκαν στη Γαλλία όταν καταπλακώθηκαν από έναν παλιό πέτρινο τοίχο
Το συνδικάτο οικοδόμων απηύθυνε έκκληση για «ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας», υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία είναι μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε εργασιακούς χώρους
Γαλλικό ασθενοφόρο