Κόσμος

Τουρκία: Τουλάχιστον 33 νεκροί από νοθευμένο αλκοόλ στην Κωνσταντινούπολη – Τέσσερις συλλήψεις

Από την 1η Ιανουαρίου έχουν κατασχεθεί 29 τόνοι νοθευμένων ή λαθραίων αλκοολούχων ποτών στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 48 εισήχθησαν σε νοσοκομεία στην Κωνσταντινούπολη από τη Δευτέρα εξαιτίας της κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης (16.01.25) το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Οι θάνατοι που σημειώθηκαν στην Τουρκία θεωρείται πως οφείλονταν στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών νοθευμένων με μεθανόλη — είδος βιομηχανικού αλκοόλ ακατάλληλου προς πόση.

Τέσσερα πρόσωπα τα οποία βαραίνουν υποψίες πως πούλησαν τα νοθευμένα ποτά συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για «ανθρωποκτονίες από πρόθεση» κατά συρροή, ανέφεραν χθες βράδυ οι αρχές της Κωνσταντινούπολης σε ανακοίνωσή τους.

Από την 1η Ιανουαρίου, έχουν κατασχεθεί 29 τόνοι νοθευμένων ή λαθραίων αλκοολούχων ποτών στην Κωνσταντινούπολη και 64 επιχειρήσεις που τα πούλαγαν είδαν τις άδειες λειτουργίας τους να ανακαλούνται, πρόσθεσαν.

Ιδιοκτήτες εταιρειών που εμπορεύονται αλκοολούχα ποτά κατηγορούν από την πλευρά τους τις τουρκικές αρχές πως είναι έμμεσα υπεύθυνες για τους θανάτους, εξαιτίας των υψηλών φόρων, οι οποίοι ενθαρρύνουν κατ’ αυτούς την παράνομη ποτοποιία.

Το 2024 έχασαν τη ζωή τους 48 άνθρωποι εξαιτίας της κατανάλωσης νοθευμένων αλκοολούχων ποτών, σύμφωνα με τις αρχές της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συντηρητικός πολιτικός και πιστός μουσουλμάνος που κατηγορείται από αντιπάλους του ότι επιδιώκει να εξισλαμίσει την τουρκική δημόσια διοίκηση και κοινωνία, έχει επανειλημμένα πάρει δημόσια θέση εναντίον της κατανάλωσης τόσο αλκοολούχων ποτών, όσο και καπνικών προϊόντων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Politico: Ο «ειρηνοποιός» Τραμπ που στοχεύει το Νόμπελ Ειρήνης – Στην τελική ευθεία για τη συνάντηση με τον Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ποντάρει σε μια σειρά συμφωνιών ειρήνης για να ενισχύσει την εικόνα του ως «προέδρου της ειρήνης» και να κερδίσει το βαρύτιμο βραβείο - Από ώρα σε ώρα η συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάζεται στο Air Force One καθώς αναχωρεί για την Αλάσκα για να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν 4
Ιαπωνία: «Βαθιά θλίψη» από τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο στην 80ή επέτειο της παράδοσης – Αντιδράσεις από τη Κίνα και Νότια Κορέα
Η τελετή μνήμης για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναζωπυρώνει τις εντάσεις με την Κίνα και τη Νότια Κορέα, λόγω των αμφιλεγόμενων επισκέψεων Ιαπώνων αξιωματούχων στο ιερό Γιασουκούνι
Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο