Κόσμος

Τουρκία: Χιλιάδες αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης λόγω κορονοϊού

Περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί εδώ και μία εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, εξαιτίας της αναστολής των πτήσεων που αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μέτρων για την καταστολή της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα, έγινε σήμερα γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου.

Το 50% και πλέον των ταξιδιωτών που έχει αποκλειστεί στο αεροδρόμιο, είναι Αλγερινοί υπήκοοι, ενώ άλλοι προέρχονται από το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας IGA.

Κόλαση στην Τουρκία

Η Τουρκία ανέστειλε τις πτήσεισε προς περίπου 70 χώρες σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη διασπορά της νόσου, που έχει προσβάλει πάνω από 375.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει σκοτώσει περισσότερους από 16.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Click4more: Λύγισε από την πίεση και την μοναξιά! Ιταλίδα νοσοκόμα αυτοκτόνησε στην Λομβαρδία

«Υπάρχουν περίπου 1.500 Αλγερινοί που έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αυτή τη στιγμή» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου, προσθέτοντας ότι οι αλγερινές αρχές δεν επιτρέπουν την επιστροφή τους, προς το παρόν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφονται συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και επιβατών, που φορούν ιατρικές μάσκες, σε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.

Η διαχειρίστρια εταιρεία, μαζί με την Turkish Airlines και την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, παρέχουν γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους που έχουν αποκλειστεί αεροδρόμιο, διαβεβαιώνει η IGA.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Εξαπολύσαμε τη μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή στην ιστορία μας – Πάνω από 200 αεροσκάφη έπληξαν 500 στόχους του Ιράν
Οι επιθέσεις στα συστήματα αεράμυνας του Ιράν «επέτρεψαν την επέκταση της αεροπορικής υπεροχής στους αιθέρες του Ιράν» τονίζουν οι ισραηλινές δυνάμεις
Ισραηλινό F-16 ετοιμάζεται για αποστολή στο Ιράν
8
Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου και Τραμπ γεμάτη συμβολισμούς: Ο χάρτης της Μέσης Ανατολής και το βιβλίο «Σύμμαχοι στον πόλεμο»
Πρόκειται για ξεκάθαρο συμβολισμό της στενής στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών που εξαπέλυσαν από κοινού επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν
Ο Νετανιάχου συνομιλεί τηελφωνικά με τον Τραμπ