Κόσμος

Τουρκία: «Ζάλη» με τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Η Τουρκία κατέγραψε 39.302 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε διάστημα 24 ωρών, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα στις αρχές του μήνα, με αποτέλεσμα να αρχίσει και πάλι η αύξηση των κρουσμάτων. Την Δευτέρα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την επαναφορά ορισμένων μέτρων, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που αρχίζει σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, άλλοι 152 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 31.537

Ο υπουργός Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι το 75% των νέων κρουσμάτων οφείλονται στη βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Μέχρι τώρα η Τουρκία χρησιμοποιεί το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac και εκείνο που ανέπτυξαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech. Από τις 14 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία ανοσοποίησης, έχουν χορηγηθεί 16,04 εκατομμύρια δόσεις, με 9,14 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα τη γλιτώσει ατιμώρητος
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6