Κόσμος

Τραγωδία με μετανάστες στη Λιβύη – 18 πνίγηκαν και 50 αγνοούνται

Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά του Τομπρούκ

Τουλάχιστον 18 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 αγνοούνται όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά του Τομπρούκ στη Λιβύη το Σαββατοκύριακο (26 – 27.07.2025), ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, επικαλούμενος αναφορές από την περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δέκα μετανάστες που είχαν αποπλεύσει με το ίδιο πλοιάριο από το Τομπρούκ, μία παραλιακή πόλη, στα σύνορα της Λιβύης με την Αίγυπτο.

«Αυτή η τελευταία τραγωδία είναι μια ζοφερή υπενθύμιση των θανάσιμων κινδύνων που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι αναζητώντας ασφάλεια και ευκαιρίες. Η Λιβύη παραμένει ένας σημαντικός κόμβος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν εκμετάλλευση, κακοποίηση και ταξίδια που απειλούν τη ζωή τους», πρόσθεσε ο ΔΟΜ.

Μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη έχει γίνει διαμετακομιστικός κόμβος για τους μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας την έρημο και τη Μεσόγειο θάλασσα για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη φτώχεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα