Κόσμος

Τραγωδία στην Ουγκάντα! 19 νεκροί από έκρηξη σε φορτηγό με βενζίνη

19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ουγκάντα όταν φορτηγό που μετέφερε βενζίνη εξερράγη το βράδυ της Κυριακής.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν αμέσως όταν το βυτιοφόρο έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε άλλα τρία οχήματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκρήξεις και πυρκαγιά σε 25 μικρά μαγαζιά, το βράδυ της Κυριακής», δήλωσε σήμερα στο AFP ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας στην Ουγκάντα, Μάρσιαλ Τουμουσλίμ. «Από τους τραυματίες που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία, εννέα υπέκυψαν στα τραύματά τους», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να δώσει τον ακριβή αριθμό των τραυματιών καθως όπως τόνισε “υπάρχουν πολλοί που νοσηλεύονται, με σοβαρά εγκαύματα, και οι γιατροί τους φροντίζουν».

Η έκρηξη σημειώθηκε στην κοινότητα Κιαμπούρα, στην περιοχή Ρουμπιρίζι στην Ουγκάντα, μια ορεινή περιοχή όχι μακριά από το πάρκο Βασίλισσα Ελισάβετ κοντά στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Στην Ουγκάντα, παρόμοια καταστροφή είχε προκαλέσει 33 θανάτους στην Καμπάλα το 2013. Το 2002, 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα βυτιοφόρο συγκρούστηκε με λεωφορείο στο Ρουτότο, σε απόσταση μικρότερη των 50 χλμ. από τον τόπο της χθεσινής τραγωδίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη: Το μεγάλο στοίχημα της Artemis II και οι 4 αστροναύτες που θα πετάξουν πιο μακριά από ποτέ
Τρεις Αμερικανοί κι ένας Καναδός θα ταξιδέψουν στο Orion της NASA, προσφέροντας μοναδικές εικόνες της Σελήνης και ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές επανδρωμένες προσγειώσεις
Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch και Jeremy Hansen, οι 4 αστροναύτες της Artemis II της NASA