Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τραμπ: Διόρισε μία πανελίστρια νέα εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Τραμπ: Διόρισε μία πανελίστρια νέα εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ!
φωτογραφία Reuters

Από καλεσμένη στα πλατό του Fox News, η Μόργκαν Ορτέιγκους,
τοποθετήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ ως νέα εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μέχρι ο Τραμπ να την διορίσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η 36χρονη Ορτέιγκους, ως ειδική σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας, ήταν στο παρελθόν στέλεχος κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Θα διαδεχθεί τη Χέδερ Νάουερτ, επίσης προερχόμενη από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, που προτιμά ο Αμερικανός πρόεδρος – η οποία ήταν προβεβλημμένη παρουσιάστριά του μέχρι το 2017.

“Είμαι υπερευχαριστημένος που καλωσορίζω τη Μόργκαν Ορτέιγκους ως τη νέα εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η εμπειρία της ως αναλύτριας πληροφοριών και εκπροσώπου Τύπου θα είναι ατού για την Αμερική”, ανέφερε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

“Ανυπομονώ να συμβάλλω στην αφήγηση στον κόσμο της ιστορίας της Αμερικής”, διαβεβαίωσε η ίδια η Ορτέιγκους ανταπαντώντας.

Απόστρατη αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, η Ορτέιγκους υπήρξε στέλεχος της αμερικανικής υπηρεσίας αρωγής για τη διεθνή ανάπτυξη (USAID), αλλά και αναλύτρια πληροφοριών στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Έχει υπηρετήσει στη Σαουδική Αραβία και πέρασε αρκετούς μήνες στο Ιράκ, επί των ημερών της κυβέρνησης του Τζορτζ Ου. Μπους.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, η Ορτέιγκους, που πολιτικά πρόσκειται στους Ρεπουμπλικανούς, είχε επικρίνει δημόσια την “απομονωτική εξωτερική πολιτική” του υποψήφιου Τραμπ, αλλά και τη συμπεριφορά του, ειδικά προς τους ανθρώπους με σωματικά ή ψυχικά προβλήματα, την οποία είχε χαρακτηρίσει “αηδιαστική”, υπενθύμισε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ωστόσο κατόπιν πολύ γρήγορα άλλαξε σκοπό κι εξέφρασε την υποστήριξή της στον πρόεδρο Τραμπ από τα πλατό του Fox News.

Η Χέδερ Νάουερτ, η πρώτη εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί των ημερών του Τραμπ στην προεδρία, ονομάστηκε στα τέλη του 2018 υποψήφια για τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, πριν αποσύρει η ίδια την υποψηφιότητά της τον Φεβρουάριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις