Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τραμπ: Είχα μια καλή σύνοδο του ΝΑΤΟ και μια… ακόμα καλύτερη συνάντηση με τον Πούτιν

Τραμπ: Είχα μια καλή σύνοδο του ΝΑΤΟ και μια… ακόμα καλύτερη συνάντηση με τον Πούτιν

Μπορεί οι Αμερικανοί… να μην πολυενθουσιάστηκαν από τα όσα δήλωσε στην συνάντηση που είχε με τον Πούτιν, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως όλα πήγαν πολύ καλά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα φαίνεται πως έβαλε την συνάντηση αυτή πάνω και από… τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, αφού δήλωσε πως “είχα μια καλή σύνοδο του ΝΑΤΟ και μια ακόμα συνάντηση με τον Πούτιν. Όλα τα άλλα είναι FAKE NEWS”.

Μάλιστα… διεκδίκησε τα εύσημα για την ισχύ της συμμαχίας, έναν οργανισμό τον οποίο έχει πολλές φορές επικρίνει, και έκρινε θετικά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.

“Ευχαριστώ” στον Ραντ Πολ

Την ίδια ώρα ο Τραμπ ευχαρίστησε μέσω του Twitter τον γερουσιαστή Ραντ Πολ, τον μοναδικό υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που τον υπερασπίστηκε μετά τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι που σκανδάλισε τον πολιτικό κόσμο στις ΗΠΑ.

“Ευχαριστώ Ραντ Πολ, αντιλαμβάνεστε σωστά τα πράγματα!” έγραψε ο Τραμπ στο πρώτο μήνυμα που έστειλε μετά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον.

Κατά τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Φινλανδία, ο Τραμπ υιοθέτησε χαμηλούς τόνους, αρνούμενος να καταδικάσει τη Μόσχα για τη φερόμενη ανάμιξή της στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η στάση αυτή σόκαρε πολλούς στην Ουάσινγκτον που κατήγγειλαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αντιμετώπισε τον Πούτιν ως σύμμαχο παρά ως αντίπαλο.

Ο γερουσιαστής Ραντ Πολ πάντως έδωσε πολλές συνεντεύξεις, υποστηρίζοντας τη στρατηγική που ακολουθεί ο Τραμπ και απέδωσε τις επιθέσεις εναντίον του προέδρου στο “σύνδρομο αντι-Τραμπ”, όπως το αποκάλεσε μιλώντας στο CNN.

Αντιθέτως, άλλοι Ρεπουμπλικανοί επέκριναν δριμύτατα τον Τραμπ. Ο Τζον Μακέιν έκανε λόγο για “μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία” ενώ ο επικεφαλής του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, κάλεσε τον πρόεδρο “να καταλάβει ότι η Ρωσία δεν είναι σύμμαχός μας”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις