Κόσμος

Τραμπ εναντίον Ιράν: «Αν δεχτούμε επίθεση, θα απαντήσουμε με πρωτοφανή ισχύ»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση στο Ιράν»

Απάντηση στις απειλές του Ιράν ότι θα χτυπήσουν βάσεις και πλοία των ΗΠΑ έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιώντας με τη σειρά του την Τεχεράνη.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση στο Ιράν» σε ανάρτηση του στο Truth Social την Κυριακή (15.06.2025) προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην εμπλέξει τη χώρα του στη σύγκρουση. Χθες η Τεχεράνη είχε απειλήσει ότι θα επιτεθεί σε βάσεις και πλοία των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας αν οι Αμερικάνοι βοηθήσουν το Ισραήλ.

«Εάν δεχτούμε επίθεση με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή από το Ιράν, η πλήρης δύναμη και ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ θα επιτεθεί εναντίον σας με πρωτοφανή ισχύ», δήλωσε ο Τραμπ.

«Ωστόσο, μπορούμε εύκολα να πετύχουμε μια συμφωνία μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ και να τερματίσουμε αυτήν την αιματηρή σύγκρουση», πρόσθεσε ο Τραμπ.

 

Την άνοιξη αυτή, ο Τραμπ έδωσε στον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προθεσμία 60 ημερών για να διαπραγματευτεί μια πυρηνική συμφωνία, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

Εκείνη την εποχή, ο Τραμπ προέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναβάλει την επίθεση στο Ιράν, ώστε να δοθεί χώρος για τις διαπραγματεύσεις.

Αφού το Ισραήλ άρχισε να χτυπά το Ιράν την Παρασκευή, ο Τραμπ δήλωσε στο CNN: «Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά τους έδωσα προειδοποίηση 60 ημερών και σήμερα είναι η 61η ημέρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
7