Κόσμος

Τραμπ για Σούμερ: Αν τα είχε πει αυτά Ρεπουμπλικάνος θα τον είχαν συλλάβει

Επίθεση στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στις “απειλές” Σούμερ σε δυο μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το θέμα των αμβλώσεων και πρόσθεσε πως αποτελούν «απειλή» και πως θα πρέπει να αναληφθεί «δράση».

«Αυτή είναι μια άμεση και επικίνδυνη απειλή εναντίον του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από τον Σούμερ. Εάν το είχε κάνει αυτό Ρεπουμπλικάνος ή Ρεπουμπλικάνα, θα συλλαμβανόταν ή θα παραπεμπόταν σε δίκη. Πρέπει να αναληφθεί σοβαρή δράση τώρα!», έγραψε ο Τραμπ στο twitter με τις λέξεις “πρέπει” και “τώρα” να τις αναγράφει με κεφαλαία γράμματα.

Οι Δημοκρατικοί επικρίνουν πάγια τον Τραμπ για τις συχνές επιθέσεις του εναντίον του δικαστικού σώματος και δικαστών. Χαρακτηριστικό είναι πως οι δηλώσεις του Σούμερ εξώθησαν τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερς να δημοσιοποιήσει δελτίο Τύπου με το οποίο στηλίτευσε τα «επικίνδυνα» σχόλια του ηγετικού στελέχους των Δημοκρατικών.

Εκπρόσωπος του Σούμερ ανταπάντησε ωστόσο ότι ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν είχε κρίνει σκόπιμο να δώσει στη δημοσιότητα κανένα δελτίο Τύπου όταν ο πρόεδρος Τραμπ είχε καταφερθεί εναντίον δύο γυναικών δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο μήνα.

Χθες Τετάρτη ο Σούμερ καταφέρθηκε εναντίον των δικαστών Μπρετ Κάβανο και Νιλ Γκόρσατς, προειδοποιώντας τους πως «δεν θα ξέρουν από πού τους ήρθε» αν ταχθούν υπέρ της επιβολής περιορισμών στην άμβλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Γάζα: Οι IDF δημοσίευσαν σοκαριστικά βίντεο με μέλη της «Μονάδας Βέλος» να βασανίζουν Παλαιστίνιους – Σκληρές εικόνες
Ένα από τα βίντεο δείχνει τον βάναυσο ξυλοδαρμό δύο αντρών, τους οποίους σέρνουν στο έδαφος σφαδάζοντας με τους IDF να δηλώνουν ότι πρόκειται για τη «Μονάδα Βέλος, τους εκτελεστές της Χαμάς»
Μονάδα Βέλος
Ο δύσκολος δρόμος προς την συμφωνία για την Γάζα: Το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, τα σχέδια του Ερντογάν και ο τελευταίος λόγος στον Τραμπ
Για την συμμετοχή της Τουρκίας στις συνομιλίες είχε αρχικά ασκηθεί βέτο από το Ισραήλ, αλλά ο Τραμπ πίεσε το Ισραήλ να επιτρέψει τη συμμετοχή της Άγκυρας
Ο Τραμπ και ο Ερντογάν
Βίρτζίνια Τζιούφρε: «Τα ιδιωτικά τζετ του Έπσταϊν ήταν ιπτάμενα μέσα trafficking», «ήθελε να λογοδοτήσουν όλοι οι άνδρες» λέει η συγγραφέας του βιβλίου της
Η δημοσιογράφος που βοήθησε την Τζιουφρέ για τη συγγραφή του βιβλίου «Nobody's Girl» ζητά από τον πρίγκιπα Άντριου να μοιραστεί όλα όσα γνωρίζει για τον παιδεραστή
Το βιβλίο της Βιρτζίνια Τζουφρέ