Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραμπ ο… κατακτητής της Αρκτικής! Η σαφής εντολή του και το σχέδιο (video)

Τραμπ
Φωτογραφία από: Youtube

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες της χώρας να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό για έναν “στόλο παγοθραυστικών ασφαλείας στον Βόρειο Πόλο” ο οποίος πρέπει να λειτουργεί σε πλήρη ρυθμό μέχρι το 2029.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ τόνισε πως αυτό θα γίνει για να προστατευτούν τα αμερικανικά συμφέροντα στην Αρκτική και την Ανταρκτική.

Η… εντολή

Σε ένα σημείωμα που… στάλθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, το Πεντάγωνο, τις υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας και άλλες υπηρεσίες, ο Mr. 45 αναφέρει πως οι ΗΠΑ πρέπει να “αναπτύξουν και να εκτελέσουν ένα πρόγραμμα ασφάλειας με παγοθραυστικά στον Βόρειο Πόλο.

Οι υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας θα τεθούν επικεφαλής της προσπάθειας για το πρόγραμμα με τον συγκεκριμένο στόλο να πρέπει να περιλαμβάνει “τουλάχιστον τρία μεγάλα παγοθραυστικά” και μια σειρά από μεσαία, ώστε να εκπληρωθούν οι “εθνικές και οικονομικές αποστολές ασφαλείας”, όπως οι υποθαλάσσιες εργασίες συντήρησης και άλλες αποστολές.

Click4more: Ρωσία: Έρευνα για το σκάνδαλο διαρροής 20.000 τόνων πετρελαίου στην Αρκτική (pics)

Οι μελέτες αυτές θα καθορίσουν τον αριθμό των παγοθραυστικών που χρειάζεται για να “εξασφαλιστεί μια μόνιμη παρουσία τόσο στην Αρκτική όσο και στην Ανταρκτική”.

Την στιγμή που γίνονται γνωστά όλα αυτά, οι ΗΠΑ έχουν μόνο ένα μεγάλο λειτουργικό παγοθραυστικό, το USCGC Polar Star, το οποίο κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1970 και οδεύει προς την… συνταξιοδότηση.

Ο Τραμπ έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να παρουσιάσουν πιθανές επιλογές για να “γεφυρώσουν το χάσμα” μέχρι ο νέος στόλος να είναι έτοιμος, κάτι που σημαίνει πως και το ενδεχόμενο αγοράς ή ενοικίασης πλοίων από άλλα κράτη να είναι ανοιχτό.

Το USCGC Polar Star και η… νέα εποχή του Τραμπ

Πηγή: rt.com.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις