Κόσμος

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο, αλλά χωρίς εμάς, δεν κερδίζει» – Η απάντηση του Ουκρανού Προέδρου

Πως σχολίασαν οι δύο Πρόεδροι την επεισοδιακή αντιπαράθεσή τους στον Λευκό Οίκο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε σήμερα (01.03.2025) την επεισοδιακή συνάντηση που είχε χθες (28.02.2025) με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την Ουάσινγκτον, ο Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους και τόνισε ότι οι συζητήσεις με τον Ζελένσκι δεν είχαν καλή κατάληξη, αφήνοντας αιχμές για την στάση και την συμπεριφορά του Ουκρανού Προέδρου.

«Ψάχνουμε για ειρήνη. Δεν επιδιώκουμε να μπούμε σε έναν πόλεμο 10 ετών και να παίξουμε παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε στην συνέχεια: «Ο Ζελένσκι επιδιώκει να συνεχίσει τον πόλεμο και να πολεμήσει, χωρίς εμάς, δεν κερδίζει».

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ σημαντικό» να ακούγεται τι συμβαίνει στη χώρα του και κανείς να μην την ξεχάσει, σχολιάζοντας την έντονη αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς η Ουκρανία να ακούγεται και κανείς να μην την ξεχάσει, ούτε στη διάρκεια του πολέμου ούτε μετά», ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ζελένσκι.

 

Μάλιστα, ο Ουκρανός Πρόεδρος δημοσίευσε εικόνες από τη συνάντησή του με μια ουκρανική κοινότητα στην Ουάσινγκτον.

 

«Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους στην Ουκρανία να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους, ότι τα συμφέροντά τους εκπροσωπούνται σε κάθε χώρα, σε κάθε γωνιά της γης», τόνισε στο τέλος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Η ΕΕ χαιρετίζει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων – «Θα χρηματοδοτήσουμε την ανοικοδόμηση της Γάζας» δηλώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρέτισε την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς, αποδίδοντας παράλληλα εύσημα στον καθοριστικό ρόλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε αυτή τη διπλωματική πρόοδο
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ για την απελευθέρωση των ομήρων
Η Γερμανία προειδοποιεί: «Η Ρωσία δεν θα διστάσει απευθείας σύγκρουση με το ΝΑΤΟ - Ήδη δεχόμαστε πυρά»
«Στόχος του Ρώσου προέδρου είναι η οικονομικά ανώτερη Ευρώπη να βρεθεί εξαρτημένη από τη Μόσχα» τόνισε ο επικεφαλής των γερμανικών ομοσπονδιακών μυστικών υπηρεσιών
Stealth μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-35 2
Νετανιάχου στην Κνεσέτ: Ο Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος φίλος που είχε ποτέ στον Λευκό Οίκο το Ισραήλ – «Ειρήνη δια της ισχύος»
«Δεν έχω δει Αμερικανό πρόεδρο να κινείται με τόση αποφασιστικότητα και σθένος όπως ο Τραμπ» - Ο Νετανιάχου δεν θα μεταβεί στην Αίγυπτο στη σύνοδο στο Σαρμ ελ Σέιχ
SAUL LOEB
Οι πρώτες φωτογραφίες των Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς – Χαμόγελα, αγκαλιές και δάκρυα χαράς στο Ισραήλ
Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν από τις ισραηλινές αρχές - Αδυνατισμένοι αλλά καλά στην υγεία τους, σύντομα θα χαθούν στις αγκαλιές των οικογενειών τους
Τα δίδυμα αδέλφια Gali and Ziv Berman
5