Κόσμος

Τραμπ: Πηγαίνει στο Ελ Πάσο που πενθεί για τα θύματα του μακελειού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επισκεφθεί τις επόμενες ώρες το Ελ Πάσο. Πρόκειται για την παραμεθόριο πόλη του Τέξας με τον έντονα ισπανόφωνο πληθυσμό, που παραμένει συγκλονισμένος μετά την ένοπλη επίθεση που διέπραξε 21χρονος λευκός σε κατάμεστο από κόσμο σούπερ μάρκετ, αφήνοντας πίσω του 22 νεκρούς.

Η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Ντ. Τραμπ στο Ελ Πάσο θα πραγματοποιηθεί την ώρα που οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν ότι τροφοδοτεί με την αντιμεταναστευτική ρητορική του τον φυλετικό διχασμό, ακόμα κι αν ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει τη Δευτέρα (5.8.2019) ότι οι Αμερικανοί πρέπει να “καταδικάσουν τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την ιδεολογία περί ανωτερότητας της λευκής φυλής”.

Εκατοντάδες άνθρωποι, μαθητές, δάσκαλοι και συγγενείς, κατέκλυσαν το στάδιο ποδοσφαίρου του Λυκείου του Όριζον, στα περίχωρα του Ελ Πάσο, για να τιμήσουν τη μνήμη του νεότερου θύματος από τους 22 νεκρούς, ηλικίας 15 ετών.

Το μακελειό, όπως κι εκείνο στο Ντέιτον του Οχάιο, που εκτυλίχθηκε 13 ώρες αργότερα με 9 νεκρούς, αναζωπύρωσε την οργή για το θέμα της οπλοκατοχής και της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχεδιάζει να επισκεφθεί και το Ντέιτον, πρότεινε την αυστηρότερη παρακολούθηση του Διαδικτύου, τη μεταρρύθμιση του συστήματος ψυχικής υγείας και την ευρύτερη χρήση της θανατικής ποινής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι