Κόσμος

Τραμπ: Στροφή 180 μοιρών! “Θέλω περισσότερους μετανάστες από “παντού”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ερωτηθείς εάν θα ήθελε περισσότερους μετανάστες από τη Νορβηγία, δήλωσε σήμερα ότι θα επιθυμούσε οι ΗΠΑ να προσελκύουν μετανάστες από χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

«Θέλω να έρχονται από παντού» απάντησε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.

Την περασμένη εβδομάδα ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Νικ Ντέρμπιν αποκάλυψε ότι ο μεγιστάνας αποκάλεσε «χώρες απόπατους» τις αφρικανικές χώρες και την Αϊτή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Η διαμάχη πάντως που προκλήθηκε μετά τη διαρροή των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου παραμένει στα ύψη στην Ουάσιγκτον. Έχει αποκτήσει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία σε μια χρονική περίοδο όπου Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο επιχειρούν να καταλήξουν σε συμβιβασμό για το θέμα της νομιμοποίησης των “Dreamers”, των εκατοντάδων χιλιάδων παράτυπων μεταναστών που έφθασαν σε νεαρή ηλικία στις ΗΠΑ και των οποίων το προσωρινό καθεστώς που τους χορηγήθηκε υπό προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα καταργήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα το πρωί, με μια «ομοβροντία» tweets, ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε κατά του γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν, ο οποίος ήταν εκείνος που διαβεβαίωσε ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε «πολλές φορές» την υβριστική έκφραση.

«Ο γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν διαστρέβλωσε τα λεγόμενά μου. Είναι αδύνατο να φθάσουμε σε μια συμφωνία όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη!» επισήμανε.

«Έχουμε ανάγκη από ένα σύστημα μετανάστευσης που να μας αξίζει και το έχουμε ανάγκη τώρα!» πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό
Τα «μαζεύει» ο Ράμα για τους Έλληνες «κληρονόμους του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη» – Μιλούσε λέει, «φιλικά και χιουμοριστικά»
«Είναι απίστευτο ότι μια φράση που ειπώθηκε για πλάκα μπορεί να βγει εντελώς από το πλαίσιο και να μετατραπεί σε δημόσια διαμάχη που τροφοδοτείται από εθνικιστικό πάθος» γράφει σε ανάρτησή του
Έντι Ράμα 31