Κόσμος

Τραμπ: Το Ισλαμικό Κράτος ”πέφτει” πολύ γρήγορα

Την βεβαιότητα ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος πηγαίνει πολύ εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού επισκέφθηκε το Πεντάγωνο για να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση για τη χάραξη της στρατιωτικής στρατηγικής, δήλωσε ότι "πάμε πολύ καλά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, πέφτει γρήγορα, πολύ γρήγορα'' 

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δώσει περισσότερες εξουσίες στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων για να αποφασίζουν μόνοι τους ιδίως σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά πλήγματα.

Τα τελευταία δύο χρόνια η τζιχαντιστική οργάνωση έχει υποστεί σημαντικές ήττες. Στις αρχές Ιουλίου έχασε το προπύργιό της στο Ιράκ, τη Μοσούλη. Όμως οι καταστροφές που διαπιστώθηκαν σ’ αυτήν την πόλη αλλά και η εξέλιξη των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη της Ράκας, στη Συρία, προκάλεσαν επικρίσεις ενώ διατυπώθηκαν κατηγορίες σε βάρος της Ουάσινγκτον ότι δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξει τον άμαχο πληθυσμό.

Ο Τραμπ ρωτήθηκε επίσης σήμερα για την ενδεχόμενη αποστολή στρατιωτικών ενισχύσεων στο Αφγανιστάν. “Θα δούμε”, απάντησε λακωνικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις σχεδιάζει να στείλει άλλους 4.000 Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν για να “εκπαιδεύσουν και να συμβουλεύσουν” τις τοπικές δυνάμεις. Σήμερα, 8.400 Αμερικανοί συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νιγηρία: Aπήγαγαν πάνω από 300 μαθητές καθολικού σχολείου – Στρατιώτες «χτενίζουν» τα δάση για να τους βρουν
Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απαγωγή στη Νιγηρία σε διάστημα λίγων ημερών - Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με στρατιωτική παρέμβαση για να σταματήσει ο διωγμός των χριστιανών
Σχολείο
Παραιτήθηκε η Τέιλορ Γκριν μετά την κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Σπουδαία είδηση» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το χρονικό της κόντρας, οι κατηγορίες της βουλευτού προς τον Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί του Αμερικανού προέδρου προς την άλλοτε σύμμαχό του
Ματζόρι Τέιλορ Γκριν / Ντόναλντ Τραμπ
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 213
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189