Κόσμος

Τραμπ: «Το όμορφο και σπουδαίο Λος Άντζελες θα καιγόταν αν δεν έστελνα τον στρατό»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπεραμύνεται της απόφασής του να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις

Νέα ανάρτηση για τις ταραχές στο Λος Άντζελες έκανε σήμερα (10.06.2025) ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εντολή που έδωσε για να αναπτυχθούν στρατιωτικές δυνάμεις, ακόμα και Πεζοναύτες, για την αντιμετώπιση των επεισοδίων, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι αν δεν είχε πάρει αυτή την απόφαση «το Λος Άντζελες θα καιγόταν».

Έπειτα από αρκετές ημέρες ταραχών στο Λος Άντζελες και συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις επιβολής της τάξης και διαδηλωτές που αντιτίθενται στην πολιτική σκληρής καταστολής της παράτυπης μετανάστευσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε χθες (09.06.2025) να αναπτύξει εντός αμερικανικής επικράτειας 700 μέλη των πεζοναυτών.

 

Οι τελευταίοι, μαζί με χιλιάδες μέλη της εθνοφρουράς, είναι η απάντηση του Τραμπ  στα επεισόδια, λαμβάνοντας μέτρα που κατήγγειλαν, χαρακτηρίζοντας εντελώς δυσανάλογα και παράνομα, αντίπαλοι του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ.

«Αν δεν είχα στείλει τον στρατό στο Λος Άντζελες τις τελευταίες τρεις νύχτες, αυτή η κάποτε σπουδαία και όμορφη πόλη θα καιγόταν αυτή τη στιγμή», έγραψε σήμερα ο Τραμπ σε ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα τη γλιτώσει ατιμώρητος
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο πατέρας του δράστη αναγνώρισε τον γιο του στα βίντεο δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - «Συγκατοικούσε με τρανς άτομο»
Τα αποτυπώματα που άφησε στην ταράτσα ο δράστης και οδήγησαν στην ταυτοποίησή του και το θάρρος του πατέρα να δώσει στις αρχές το παιδί του - Αντιμέτωπος με θανατική ποινή ο 22χρονος δολοφόνος
Ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κιρτ
1
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου