Κόσμος

Τρέμουν την Τουρκία οι Άγγλοι! Οδηγίες στους ταξιδιώτες – Καμπανάκι για τρομοκρατικές επιθέσεις!

- Την Κυριακή, 24.06.2018, θα διεξαχθούν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία - Η πόλωση, η ακραία ρητορική... όλων των υποψηφίων και φυσικά η προϊστορία, έχουν προκαλέσει "πονοκέφαλο" στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ταξιδιωτική οδηγία σε όσους θα βρεθούν στην γείτονα τις επόμενες ημέρες - Μια... ολόκληρη λίστα με περιοχές θεωρούν "επικίνδυνες" οι Άγγλοι - "Πολύ πιθανό" θεωρούν να γίνει ξανά τρομοκρατική επίθεση

Για την προσεχή Κυριακή, 24.06.2018, έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές στην Τουρκία και οι προετοιμασίες στην γειτονική χώρα είναι “πυρετώδεις”. Ο Ερντογάν επιδιώκει να θριαμβεύσει (σ.σ. νίκη από την πρώτη Κυριακή), ωστόσο οι αντίπαλοί του, του βάζουν… δύσκολα.

[read4more]

Πώς θα επηρεάσουν όμως οι εκλογές τους… τουρίστες; Ποικιλοτρόπως και έντονα, φαίνεται πως είναι η απάντηση, αν κρίνουμε από την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η Αγγλία για την Τουρκία!

Την οδηγία εξέδωσε ο βρετανικός κυβερνητικός οργανισμός Foreign and Commonwealth Office. Με την οποία συνιστούν σε όσους Βρετανούς επισκεφθούν την Τουρκία να έχουν… τα μάτια τους δεκατέσσερα!

Προειδοποιούν πως μπορεί να βρεθούν εν μέσω προεκλογικών διαδηλώσεων και τονίζουν χαρακτηριστικά: “Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου του 2018. Αυτό ίσως προκαλέσει πορείες και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τις μαζικές συγκεντρώσεις και να ακολουθείτε τις συμβουλές των τοπικών Αρχών”.

Στην συνέχεια της ταξιδιωτικής οδηγίας τονίζεται: “Επιπλέον μέτρα ασφαλείας ίσως εφαρμοστούν σε πτήσεις που θα απογειωθούν από την Τουρκία, με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πρέπει να συνεργάζεστε πλήρως με τους αξιωματούχους ασφαλείας“.

Ο παράγοντας τρομοκρατία στην Τουρκία

Τους τελευταίους μήνες, η γειτονική χώρα μοιάζει να ανακάμπτει από τα πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα του 2017. Χρονιά κατά την οποία 39 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο κλαμπ Ρέινα.

Η βρετανική ταξιδιωτική οδηγία, πάντως, χτυπά… καμπανάκι: “Είναι πολύ πιθανό τρομοκράτες να επιχειρήσουν να κάνουν τρομοκρατικά χτυπήματα στη Τουρκία. Είναι πολύ πιθανό να στοχεύσουν τουρίστες από δυτικές χώρες, ειδικά σε μεγάλες πόλεις”.

Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο, η Τουρκία, η Γαλλία και η Γερμανία χαρακτηρίζονται ως χώρες στις οποίες μια τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή”!

Τουρκία

Οι πιο “επικίνδυνες” περιοχές στην Τουρκία είναι οι εξής: Σιρνάκ, Μαρντίν, Σανλιούρφα, Γκαζιαντέπ, Ντιγιάρμπακιρ, Κιλίς και Χατάι. Η Βρετανία συνιστά στους τουρίστες να μην πλησιάσουν, επίσης, σε ακτίνα μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία και την πόλη Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.

“Έλεγχοι παντού – Συνεργαστείτε”

“Σε κάποιες πολυσύχναστες περιοχές, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, οι τουρκικές Αρχές σταματούν τυχαία πολίτες και κάνουν ελέγχους. Υπάρχει, μάλιστα, ένας μεγαλύτερος από το συνηθισμένο αριθμός αστυνομικών ελέγχων σε κεντρικούς δρόμους. Θα πρέπει να συνεργάζεστε με τις Αρχές σε τυχόν ελέγχους, να έχετε το διαβατήριο και ένα αντίτυπο της βίζας σας πάνω σας κάθε στιγμή”, συμπληρώνει ακόμη η οδηγία.

Πηγή: express.co.uk
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει να συναντηθεί με τον Πούτιν παρότι ακύρωσε το ραντεβού της Βουδαπέστης
Αλλά και ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε από την πλευρά του ότι «ο διάλογος είναι πάντα προτιμότερος από την αντιπαράθεση, τις διαμάχες, πολλώ δε μάλλον από τον πόλεμο»
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά στη Γαλλία από την κακοκαιρία «Benjamin» - Ένας Γερμανός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στην Κορσική
Το θύμα κολυμπούσε με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, όταν παρασύρθηκαν από την ξαφνική άνοδο της στάθμης του ποταμού, που «φούσκωσε» από τις καταιγίδες
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Γαλλία
Ανάλυση CNN: Η στρατηγική του Πούτιν να χειραγωγεί τον Τραμπ φαίνεται να έχει φτάσει στα όριά της
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον των ρωσικών πετρελαϊκών κολοσσών σηματοδοτούν μια στροφή στις σχέσεις μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίες χαρακτηρίζονταν επί χρόνια από καχυποψία και πολιτικό υπολογισμό
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Δύο ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας – Αποχώρησαν μέσα σε 18 δευτερόλεπτα
Τα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, προκαλώντας την άμεση επέμβαση μαχητικών του ΝΑΤΟ που απογειώθηκαν από την Πολωνία – Το Βίλνιους καταγγέλλει κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν 5 αμάχους στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας - Γυναίκα έχασε τον άντρα της και τους δύο γιους της
Η ίδια υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες ζητούσαν επίμονα από την οικογένειά της να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των δυνάμεων της Ουκρανίας και επειδή εκείνοι δεν μίλησαν τους πυροβόλησαν
στρατιώτες
Μουσείο του Λούβρου: «Όταν πρέπει να γίνει γρήγορα» – Η χιουμοριστική διαφήμιση του Γερμανού κατασκευαστή του αναβατορίου της ληστείας
Η εταιρεία Böcker, της οποίας ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του Λούβρου, αντέδρασε με χιούμορ στα social media, προβάλλοντας τις επιδόσεις του μηχανήματός της… χωρίς να χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας
Ο κατασκευαστής γερανών Boecker γίνεται viral με τη χιουμοριστική διαφήμισή του μετά τη ληστεία στο Λούβρο