Κόσμος

Τρομοκρατικό χτύπημα: Κλίντον και Τράμπ καταδικάζουν το μακελειό στη Νίκαια

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε σήμερα την επίθεση στη Νίκαια. “Είναι τραγικό ότι η Γαλλία βιώνει σε υπερθετικό βαθμό τη βία και την τραγωδία. Είναι απαραίτητο να σταθούμε δυναμικά στο πλευρό των Γάλλων. Είναι ένας πόλεμος κατά των τρομοκρατικών ομάδων, των ακραίων αυτών τζιχαντιστικών ομάδων”, τόνισε η Κλίντον μιλώντας στην εκπομπή “The O’Reilly Factor του τηλεοπτικού δικτύου Fox News , όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλική Ριβιέρα.

Σε συνέντευξή του στην ίδια εκπομπή, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλτ Τραμπ, δήλωσε: “Είναι πόλεμος”. Ο Τραμπ ανέβαλε τη σημερινή προγραμματισμένη ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου αντιπροέδρου του, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter. “Μετά την τρομερή επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, αναβάλλω τη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου αντιπροέδρου”.

Ο Τραμπ υποστηρίζει τον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την οποία αποκαλεί “καρκίνο”. Παράλληλα, προτείνει τη δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ κατά των τζιχαντιστών, υποστηρίζοντας ότι η συμμαχία θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί “για έναν σκοπό.” Δηλώνει επίσης ότι στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, θα ζητήσει από το Κογκρέσο την κήρυξη πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαίοι ηγέτες για την συνάντηση Πούτιν – Τραμπ: «Οι Ουκρανοί πρέπει να μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους»
Το κοινό κείμενο των ηγετών δεν υπέγραψε η Ουγγαρία - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνομιλήσουν την Τετάρτη με τον Ντόναλντ Τραμπ
Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς / Εμανουέλ Μακρόν / Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Κιρ Στάρμερ / Ντόναλντ Τουσκ 1
Τζέφρι Επστάιν: Δικαστής μπλοκάρει αίτημα να δημοσιοποιηθούν καταθέσεις για την συνεργό του, Γκιλέιν Μάξγουελ
Η Γκιλέιν Μάξγουελ που κρίθηκε ένοχη για στρατολόγηση γυναικών ώστε να κακοποιηθούν σεξουαλικά από τον Έπσταιν, μεταφέρθηκε σε φυλακή με πολύ χαλαρότερους όρους κράτησης
Γκισλέιν Μάξγουελ