Κόσμος

Τσεχία: Διέταξε τον… στρατό να παρακολουθεί την αντίζηλο της και αθωώθηκε!

Δικαστήριο της Πράγας απάλλαξε από την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας την πρώην γραμματέα και νυν σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Πετρ Νέτσας.

Η εισαγγελία άσκησε αμέσως έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, καθώς ζητούσε την καταδίκη της Γιάνα Νετσάσοβα (πρώην Ναγκιόβα) επειδή το 2012 διέταξε τις μυστικές υπηρεσίες του στρατού να παρακολουθούν την τότε σύζυγο του Νέτσας, την Ράντκα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η πράξη της Νετσάσοβα δεν συνιστούσε αδίκημα. Ωστόσο ο δικαστής που εξέταζε την υπόθεση δεν ανακοίνωσε το σκεπτικό της αθώωσής της, επικαλούμενος “κρατικά απόρρητα”. Απάλλαξε επίσης τους συγκατηγορουμένους της, τρία στελέχη των μυστικών υπηρεσιών του στρατού.

Ο Νέτσας, τον οποίο κάποτε τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούσαν “Ο κ. Καθαρός” υποστήριζε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την παρακολούθηση της συζύγου του, όμως τον Ιούνιο του 2013 παραιτήθηκε και στις πρόωρες εκλογές που προκηρύχθηκαν τον Οκτώβριο το κόμμα του ηττήθηκε. Λίγο νωρίτερα, τον Αύγουστο τις ίδιας χρονιάς ο Νέτσας είχε πάρει διαζύγιο από τη Ράντκα, με την οποία ήταν παντρεμένος επί 25 χρόνια και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, και ένα μήνα αργότερα είχε παντρευτεί την Γιάνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρασκήνιο «φωτιά» πριν τις συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη: Ο Ζελένσκι περιμένει τον Πούτιν και το Κρεμλίνο κρατάει κλειστά τα χαρτιά
«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από τη Ρωσία και μετά θα αποφασίσω τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ουκρανία» ανάφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι