Κόσμος

Τυνησία: Έκλεισαν οι κάλπες – Μικρή η συμμετοχή

Γύρω στις 16.30, περίπου τέσσερις ώρες πριν να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Τυνησία, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν στο 23,5%.

Έκλεισαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Τυνησία, με τις πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν χαμηλή.

Το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές αυτές θα προτείνει τον υποψήφιο πρωθυπουργό ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του δύο μήνες για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Γύρω στις 16.30, περίπου τέσσερις ώρες πριν να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν στο 23,5%. Η εκλογική επιτροπή (Isie) ωστόσο εκτιμούσε ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί επειδή είναι “από την εμπειρία μας έχουμε παρατηρήσει ότι περισσότεροι άνθρωποι προσέρχονται τις απογευματινές ώρες” στις κάλπες, όπως είπε ο εκπρόσωπός της, Φαρούκ Μπουασκάρ.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2014 το ποσοστό συμμετοχής είχε ξεπεράσει το 60% ενώ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 15 Σεπτεμβρίου, ψήφισε σχεδόν ένας στους δύο Τυνήσιους (ποσοστό 49%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς ο ένας γαμπρός του εξαπάτησε τον άλλον για να αγοράσει πολυτελές γιοτ που βρίσκεται στο Πέραμα
Ο σύζυγος της Τίφανι Τραμπ έστησε επιχείρηση με τον ξάδερφό του και έπεισε τον μπατζανάκη του και σύζυγο της Ιβάνκα να αγοράσει ημιτελές γιοτ που βρίσκεται στην Ελλάδα για 2,5 εκ. δολάρια, ένα υπέρογκο ποσό πάνω από την πραγματική του αξία
Η Τίφανι Τραμπ, στην πρώτη σειρά δεξιά, και ο σύζυγός της Μάικλ Μπούλος, η Ιβάνκα Τραμπ, στην πρώτη σειρά στο κέντρο, και ο σύζυγός της Τζάρετ Κούσνερ
Το Ισραήλ απειλεί με ισοπέδωση της Γάζας: «Αν δεν αποδεχτεί τους όρους η Χαμάς, θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως»
Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα απελευθερώσει τους αιχμαλώτους σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά απορρίπτει τον αφοπλισμό χωρίς τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους
Η πόλη της Γάζας 1