Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Άγγελοι να σε συνοδεύουν» – Η τελευταία συγκινητική ανάρτηση με Σαίξπιρ

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Άγγελοι να σε συνοδεύουν» – Η τελευταία συγκινητική ανάρτηση με Σαίξπιρ

Ύστερα από μια σχεδόν 12ωρη τελετή, όπου όλα κύλησαν με… βρετανική ακρίβεια, έγιναν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, η βασίλισσα Ελισάβετ «ενώθηκε» ξανά με τον αγαπημένο της σύζυγο, Φίλιππο, τους γονείς και την αδερφή της, αφού τάφηκαν μαζί σε παρεκκλήσι στο Γουίνδσορ.

Τα παιδιά της, τα εγγόνια της και τα δυο δισέγγονά της, μαζί με 2.000 καλεσμένους, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεις, βασιλείς και μέλη βασιλικών οίκων, αποχαιρέτισαν χθες (19.09.2022) τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια τελετή γεμάτη λαμπρότητα και συγκίνηση.

Η βασιλική οικογένεια, μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media αποχαιρέτισε τη γυναίκα που έμεινε στο θρόνο της Βρετανίας 70 ολόκληρα χρόνια, όρκισε πρωθυπουργό τον Τσόρτσιλ και συνέδεσε τη βασιλία της με τη σύγχρονη ιστορία της χώρας της, με μια φωτογραφία.

Μια φωτογραφία από τα παλιά, μια φωτογραφία που κανείς δεν είχε δει ποτέ ξανά: τη βασίλισσα Ελισάβετ, με μαντήλι στο κεφάλι, να κάνει πεζοπορία στην αγγλική εξοχή. «Μακάρι άγγελοι να σε συνοδεύουν τραγουδώντας ως την ανάπαυσή σου».

Είναι ένας στίχος από τον Άμλετ του Σαίξπιρ, φράση την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο βασιλιάς Κάρολος στο πρώτο του μήνυμα μετά το θάνατο της μητέρας του.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, σε μια ιδιωτική τελετή στο παρεκκλήσι του βασιλιά Γεωργίου στο Γουίνδσορ, ετάφη στην ειδική κρύπτη, δίπλα στον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου, τον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο, τη μητέρα της Ελισάβετ και την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

«Αντίο σε μια βασίλισσα, μια μητέρα, μια γιαγιά, μια προγιαγιά» ήταν το μήνυμα της ασπρόμαυρης φωτογραφία με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ που ανέβηκε στο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο twitter.

Η βασίλισσα πέθανε, μια νέα εποχή αρχίζει για τη Βρετανία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις