Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δυο εβδομάδες ξεκούρασης συνέστησαν οι γιατροί – Εντείνεται η ανησυχία για την υγεία της

Για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες η βασίλισσα Ελισάβετ θα πρέπει να ξεκουραστεί μετά από σύσταση των γιατρών της την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας της. 

Την είδηση ανακοίνωσαν το βράδυ της Παρασκευής (29.10.2021) τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, προσθέτοντας ότι η μονάρχης δεν θα πραγματοποιήσει κανένα επίσημο ταξίδι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μετά τις πολυάριθμες υποχρεώσεις της από το ξεκίνημα του μήνα, η 95χρονη βασίλισσα, η γηραιότερη βασιλεύουσα μονάρχης, πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο πριν από εννέα ημέρες και ακύρωσε δύο ταξίδια, ένα στη Βόρεια Ιρλανδία και ένα στην COP26, τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκόβη, κατόπιν εντολής των ιατρών της.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, ούτε για τις εξετάσεις που της έγιναν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Ήταν η πρώτη φορά που η Ελισάβετ εισήχθη σε νοσοκομείο εδώ και πολλά χρόνια.

Εκτέλεσε κάποια από τα βασιλικά της καθήκοντα από το Κάστρο του Ουίνδσορ κοντά στο Λονδίνο, μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως την απονομή ενός μεταλλίου στον ποιητή και μεταφραστή Ντέιβιντ Κονσταντάιν, όπου σε ένα σύντομης διάρκειας βίντεο εμφανίστηκε σε καλή διάθεση.

Θα επιδιώξει να ασκήσει «ελαφριά καθήκοντα», όπως ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, ανέφερε το Παλάτι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland