Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η σορός της μεταφέρεται σήμερα στο Εδιμβούργο

Η σορός της Ελισάβετ Β’ θα μεταφερθεί σήμερα από την κατοικία της στα Χάιλαντς της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, όπου οι πολίτες θα μπορέσουν αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα.

Πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί σε πολλά χωριά αλλά και πόλεις της Σκωτίας, όπως το Αμπερντίν και το Νταντί, από όπου θα περάσει το όχημα που θα μεταφέρει το δρύινο φέρετρο.

Η πομπή αυτή, συνοδεία της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της Ελισάβετ, αναμένεται να ξεκινήσει από το Μπαλμόραλ στις 12.00 ώρα Ελλάδας.

Ύστερα από ένα ταξίδι έξι ωρών και ενώ θα έχει διανυθεί μια απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων, η σορός της βασίλισσας θα φθάσει στο Εδιμβούργο, στο ανάκτορο του Χόλιρουντχάουζ, που αποτελεί την επίσημη κατοικία του μονάρχη στη Σκωτία. Ο κόσμος αναμένεται να έχει παραταχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το βόρειο τμήμα της πόλης προς το κέντρο του Εδιμβούργου.

Αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί πομπή κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου Ρόιαλ Μάιλ έως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) όπου η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει για 24 ώρες. Την Τρίτη το βράδυ, θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο εδώλιο η δράση της ICE μετά τις εκτελέσεις της Ρενέ Γκουντ και του νοσηλευτή Άλεξ Πρέτι από πράκτορες στη Μινεάπολη
Δικαστής εξετάζει αγωγή της Πολιτείας για τον περιορισμό των επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης μετά τους δύο νεκρούς και τις σφοδρές αντιδράσεις
Διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη
Ο Μακρόν με βίντεο βάζει τέλος στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών στη Γαλλία – Stop και στα κινητά στα σχολεία
«Οι εγκέφαλοι των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση, ούτε πρέπει να χειραγωγούνται, είτε από αμερικανικές πλατφόρμες είτε από κινεζικούς αλγόριθμους»
Εμανουέλ Μακρόν
CNN: Η Γροιλανδία, η Αρχαία Αθήνα και ο Θουκυδίδης – Οι κίνδυνοι από την επίδειξη ωμής ισχύος σε συμμάχους
Όταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ ανέβηκε στο βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, παρέθεσε Θουκυδίδη, ως προειδοποίηση - «Οι ισχυροί πράττουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υφίστανται ό,τι πρέπει»
Η Γροιλανδία