Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η τελευταία γυναίκα στην ουρά του Γουέστμινστερ την αποχαιρέτησε δύο φορές σε ένα 24ωρο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η τελευταία γυναίκα στην ουρά του Γουέστμινστερ την αποχαιρέτησε δύο φορές σε ένα 24ωρο

Η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει την επί 70 χρόνια μονάρχη της και το Λονδίνο «βουλιάζει» από κόσμο. Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι προγραμματισμένη στις 13:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) και εκτιμάται ότι για το ύστατο χαίρε στην βρετανική πρωτεύουσα βρίσκονται 2 εκατ. πολίτες. 

Το λαϊκό προσκύνημα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας, ολοκληρώθηκε σήμερα στις 08:30 (ώρα Ελλάδας). Το φέρετρο της μακροβιότερης μονάρχη του κόσμου παρέμεινε επί τέσσερις ημέρες στο Γουέστμινστερ Χολ στη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από εκεί για να αποτίσουν τελευταίο φόρο τιμής. 

Ο τελευταίος άνθρωπος που βρέθηκε στην ουρά στο Γουέστμινστερ Χολ για να αποχαιρετήσει την βασίλισσα Ελισάβετ, όπως αναφέρει η Telegraph, ήταν Christina Heerey. Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους έκανε λόγο για μια καταπληκτική κυρία που δεν θα αντικατασταθεί ποτέ. 

Η γυναίκα είπε ότι υπηρετεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και ότι ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες που βρέθηκε στο Γουέστμινστερ Χολ για να αποτίσει φόρο τιμής στην επί 70 χρόνια μονάρχη της Βρετανίας. «έπρεπε να οτ ξεπεράσω» δήλωσε η Christina Heerey, προσθέτοντας ότι «είναι τιμή» που αποχαιρέτησε την βασίλισσα Ελισάβετ. Σημείωσε επίσης ότι αισθάνθηκε περήφανη και ότι της ορκίστηκε την πίστη της στην μοναρχία. 

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ανθρώπων που προσκύνησαν το φέρετρο της βασίλισσας της Βρετανίας ήταν και πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του, ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο Αυστραλός ομόλογός του Άντονι Αλμπανέζι καθώς και η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) στο Αββαείο του Γουέστμινστερ παρουσία 2.000 ανθρώπων, ανάμεσά τους πολλοί ηγέτες και εστεμμένοι. Εκτιμάται επίσης ότι την τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά περίπου 4,1 δισ. άνθρωποι, ενώ δύο εκατομμύρια κόσμου έχουν ταξιδέψει στη βρετανική πρωτεύουσα για το ύστατο χαίρε στην μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις