Κόσμος

Βενεζουέλα: “Εκτόξευση” των δολοφονιών γυναικών το 2020!

228 δολοφονίες γυναικών έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής το 2020 στην Βενεζουέλα, αριθμός αυξημένος κατά 36,52% σε σύγκριση με το 2019, όπως ανακοίνωσε εξειδικευμένη οργάνωση για τη Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

«Καταγράφουμε αύξηση που προκαλεί συναγερμό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αϊμέ Σαμπράνο, συντονίστρια της οργάνωσης “Παρατηρητήριο Γυναικοκτονιών” (Monitor de Femicidios), που συνδέεται με τη διαδικτυακή πλατφόρμα Utopix.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι 159 από τις 228 δολοφονίας διαπράχθηκαν μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στη χώρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, στα μέσα του Μαρτίου.

Δεκάδες γυναίκες διαδήλωσαν μπροστά στο δικαστικό μέγαρο στο Καράκας και σε άλλα δημόσια κτίρια, φωνάζοντας κυρίως το σύνθημα «μας δολοφονούν, είμαστε γυναίκες».

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας σταμάτησε να δημοσιοποιεί επίσημα δεδομένα για τις δολοφονίες γυναικών το 2016. Είχε ανακοινώσει 121 το 2015.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δέκα λεπτά απόλυτου τρόμου σκόρπισαν πατέρας και γιος στο Σίδνεϊ - Στους 16 ο αριθμός των νεκρών μετά το αιματοκύλισμα
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο, όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι περίπου 1.000 άτομα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση του Χάνουκα
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί για να το τοποθετήσει σε μια σύνθεση σε σχήμα Αστέρα του Δαυίδ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στην παραλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χανουκά, στο Τελ Αβίβ
10
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί