Κόσμος

Βενεζουέλα: Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει τον Γκουάιδο ως νόμιμο πρόεδρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Μάλιστα σύμφωνα με πηγές ο κ. Τραμπ προετοιμάζεται να ανακοινώσει την επίσημη στήριξη στον Γκουάιδο, προέδρου του Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Η απόφαση Τραμπ θα έρθει εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, τόσο από τους κυβερνητικούς όσο και από την αντιπολίτευση.

Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία στη Βενεζουέλα αλλά και μια ΜΚΟ με έναν ανήλικο 16χρονο να έχει τραυματιστεί θανάσιμα «από πυροβόλο όπλο κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης» στη λαϊκή συνοικία Κάτια, στο δυτικό τμήμα του Καράκας, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Observatorio de Conflictividad Social (OVCS).

https://youtu.be/rx4esU5mnS4

Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια λεηλασιών στο Σιουδάδ Μπολίβαρ, στην πολιτεία Μπολίβαρ στη νότια Βενεζουέλα, που συνορεύει με τη Βραζιλία, ανέφερε η αστυνομία. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας 30χρονος άνδρας.

Την ίδια ώρα, δεκάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα άγαλμα του εκλιπόντος Σοσιαλιστή προέδρου Ούγκο Τσάβες (1999-2013) στην πόλη Σαν Φελίξ, επίσης στο κρατίδιο Μπολίβαρ. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται το μνημείο, το οποίο είχαν βανδαλίσει πέρυσι, να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση απηύθυναν κάλεσμα για διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα, όπου το κλίμα είναι τεταμένο, δύο ημέρες μετά την καταστολή μιας στρατιωτικής εξέγερσης. Πρόκειται για τις πρώτες κινητοποιήσεις στους δρόμους της χώρας μετά τις βίαιες διαδηλώσεις με 125 νεκρούς το 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία και Ιράν θα υπογράψουν συμφωνία για την κατασκευή νέων μονάδων πυρηνικής ενέργειας σε ιρανικό έδαφος
Η Τεχεράνη κάνει στρατηγικά βήματα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ και τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στις αρχές Ιουνίου του 2025
Οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Νατάνζ
Αποθεωτική υποδοχή στον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ – Σημαίες έξω από το «Σπίτι της Τουρκίας», μαζί του η Εμινέ
Αύριο Τρίτη, 23.09.2025 η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ταγίπ Ερντογάν στο «Σπίτι της Τουρκίας» στις 21:00 ώρα Ελλάδας - Την Πέμπτη ο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με Τραμπ
Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
1
Κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Αλαλούμ στις ανακοινώσεις της ΕΕ για το hacking με κακόβουλο λογισμικό
Μετά από αλλεπάλληλες διορθώσεις, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαιώνει ότι οι εκτεταμένες βλάβες στα αεροδρόμια οφείλονται σε επίθεση με ransomware
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου