Κόσμος

Βενεζουέλα: Ορκίστηκε ο Νικολάς Μαδούρο – “Μην κατηγορείτε εμένα για την κρίση στην χώρα”

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος επανεξελέγη την Κυριακή για μια δεύτερη, συνεχόμενη εξαετή θητεία, ορκίστηκε σήμερα, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές που αμφισβητούνται έντονα –σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αναγνωρίζονται καν– από τη διεθνή κοινότητα.

“Ορκίζομαι ενώπιον της πανίσχυρης Συντακτικής Συνέλευσης, ενώπιον του Συντάγματος (…) ενώπιον του λαού της Βενεζουέλας να τηρώ και να εφαρμόζω το Σύνταγμα και να προωθήσω όλες τις επαναστατικές αλλαγές” ανέφερε στην ορκωμοσία του ο Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συντακτικής Συνέλευσης, η νέα θητεία του Μαδούρο θα ξεκινήσει επισήμως στις 10 Ιανουαρίου 2019.

“Ηλίθια απλούστευση”

Ο Μαδούρο δήλωσε ότι το να κατηγορείται ο ίδιος για την οικονομική κατάρρευση της χώρας είναι μια «ηλίθια απλούστευση», αλλά δεσμεύτηκε να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και να ανοίξει το διάλογο με επικεφαλής επιχειρήσεων.

 

Αντέκρουσε την κριτική για την νομιμότητα της επανεκλογής του, χαρακτηρίζοντας την κριτική ένα αμερικανικό σχέδιο υπονόμευσής του και ανέφερε ότι οι αντίπαλοι του κάνουν λάθος να τον κατηγορούν για την κρίση της Βενεζουέλας.

«Είναι μια ηλίθια απλούστευση να πιστεύουμε ότι αυτό το πρόβλημα οφείλεται στον Νικολάς Μαδούρο. Είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της χώρας», δήλωσε σε μια ομιλία του, φορώντας μια κορδέλα στα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι μόνος του δεν θα μπορέσει να μεταμορφώσει την οικονομία.
«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό…Ποιος θα μας σώσει; Ο Σούπερμαν; Ή ο Σούπερ-Νίκο;» αναρωτήθηκε, χρησιμοποιώντας το μικρό του όνομα.
«Κανείς από τους δύο δεν υπάρχει, αλλά έχουμε έναν Σούπερ-Λαό», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
11