Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βίντεο – ντοκουμέντο με τον Μάικλ Τζάκσον να ανακρίνεται για παιδεραστία και να… χαχανίζει

Βίντεο – ντοκουμέντο με τον Μάικλ Τζάκσον να ανακρίνεται για παιδεραστία και να… χαχανίζει
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Βίντεο – ντοκουμέντο φέρνει στο φως η Daily Mail σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος του Μάικλ Τζάκσον περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Ανάμεσά τους και ο Μακόλεϊ Κάλκιν (“Μόνος στο Σπίτι”).

Το βίντεο αποτελεί ίσως τη μοναδική καταγεγραμμένη ανάκριση του Μάικλ Τζάκσον σχετικά με το ροζ σκάνδαλο. Στο επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό, διάρκειας 10 λεπτών, ο “βασιλιάς της ποπ” εμφανίζεται να γελά νευρικά, καθώς δέχεται ερωτήσεις από ομάδα δικηγόρων. Αφορούν τις καταγγελίες για τις “ανάρμοστες” σχέσεις του με τους τότε ανήλικους, Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζόρνταν Τσάντλερ και Μπρετ Μπαρνς.

Ο διάσημος καλλιτέχνης, που ήταν 37 χρονών τον Μάρτιο του 1996 που ελήφθη το βίντεο, δείχνει ιδιαίτερα νευρικός σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης.

Παρότι ξεσπά συνεχώς σε γέλια και κάνει αστεία, η αμηχανία του είναι φανερή, ενώ δέχεται τις ερωτήσεις στο ξενοδοχείο “Four Seasons” της Νέας Υόρκης.

Το απόσπασμα που φέρνει στο φως η Daily Mail αποτελεί κομμάτι της τρίωρης συνολικά κατάθεσης του ποπ σταρ, στο πλαίσιο μήνυσης που είχαν καταθέσει εναντίον του 5 απολυμένοι υπάλληλοι της Neverland.

Οι πρώην υπάλληλοι του Μάικλ Τζάκσον ισχυρίζονταν ότι ο “βασιλιάς της ποπ” τους απέλυσε επειδή τον είχαν δει να φέρεται ανάρμοστα στα παιδιά που κατά καιρούς φιλοξενούσε στην πολυτελέστατη έπαυλή του.

Όπως μπορεί κανείς να δει στο βίντεο, οι δικηγόροι των 5 απολυμένων υπαλλήλων θέτουν αρκετές ερωτήσεις στον ποπ σταρ σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης.

Μάικλ Τζάκσον: Αβάσταχτη ελαφρότητα σε βαθμό… κακουργήματος

Οι αντιδράσεις του Τζάκσον είναι πραγματικά παράξενες, παρά τη σοβαρότητα των καταγγελιών. Χαχανίζει, χασμουριέται, ανακάθεται νευρικά στη θέση του, ενώ δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται ούτε στο ελάχιστο πόσο ειδεχθή είναι αυτά που του καταλογίζουν.

Σε κάποιο σημείο του βίντεο συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ιησού “που αγαπούσε τα παιδιά και κήρυττε στους πιστούς να είναι αθώοι σαν αυτά” και ξεσπά σε παραλήρημα σχετικά με προσπάθειες σπίλωσης της δημόσιας εικόνας του.

Ντυμένος με ένα μαύρο τζάκετ και το χαρακτηριστικό καπέλο που φορούσε συχνά στη σκηνή, ο άλλοτε σούπερ σταρ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας έχει σχεδόν μόνιμα ένα νευρικό χαμόγελο στα χείλη, ακούγοντας τις ερωτήσεις του δικηγόρου των πρώην υπαλλήλων της Neverland.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες σχετικά με την φερόμενη κακοποίηση του Μακόλεϊ Κάλκιν από τον ίδιο, ο Μάικλ Τζάκσον αντιδρά πραγματικά αλλόκοτα, σηκώνοντας ψηλά τα χέρια του, παίζοντας με το καπέλο του και χαμογελώντας αινιγματικά.

Χάρη στις παρεμβάσεις των δικηγόρων του, μπορεί να αποφεύγει τις πιο δύσκολες ερωτήσεις και με θρησκευτικούς παραλληλισμούς ο ποπ σταρ μιλάει για την σχέση του με τα παιδιά.

“Ο Ιησούς έλεγε να αγαπάμε τα παιδιά και να είμαστε σαν τα παιδιά, νέοι, αθώοι, αγνοί και έντιμοι. Μιλούσε στους αποστόλους του, μετά από έναν καυγά που είχαν προσπαθώντας να αποδείξουν ποιος είναι ο πιο σπουδαίος ανάμεσά τους και τους είπε:

Όποιος μπορεί να ταπεινωθεί σαν αυτό το παιδί είναι ο πιο σπουδαίος ανάμεσά σας. Πάντα φρόντιζε να περιβάλλεται από παιδιά και έτσι έμαθα να κάνω κι εγώ μεγαλώνοντας”, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρώην σούπερ σταρ, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το καλοκαίρι του 2009.

Δείτε αποσπάσματα από το επίμαχο βίντεο:

πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις