Κόσμος

Βλαντιμίρ Πούτιν: Καμία ανάγκη για συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν – Η Ρωσία κάνει το σωστό στην Ουκρανία

«Καμία ανάγκη» δεν βλέπει ο Βλαντιμίρ Πούτιν για συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπως δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα του Καζακτσάν, Αστανά, στο περιθώριο της 6ης Συνόδου Κορυφής της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA).

Μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής της G-20 στο Μπαλί της Ινδονησίας τον επόμενο μήνα. Ο Τζο Μπάιντεν ήταν θετικός σε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στο πλαίσιο αυτής της Συνόδου, θέτοντας όρους, όπως το να αποφυλακιστεί η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, Μπρίτνεϊ Γκράινερ.

Στην ερώτηση αν έχει μετανιώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε κατηγορηματικά «όχι», λέγοντας ότι αυτό που κάνει η Ρωσία είναι το σωστό και εξηγώντας ότι στόχος της Ρωσίας δεν είναι να καταστρέψει την Ουκρανία.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1580918428453703681

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επιστράτευση στη Ρωσία, καθώς η «μερική επιστράτευση» που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, αφού φαίνεται να πιάνει τον «στόχο» της στρατολόγησης 300.000 στρατιωτών.

Η Τουρκία και οι υπόλοιπες χώρες για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Μιλώντας περαιτέρω για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ευχαρίστησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον ρόλο του στη διαμεσολάβηση για την ανταλλαγή κρατουμένων αλλά τόνισε ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις.

Επίσης, είπε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τα ουκρανικά σιτηρά πρέπει να κλείσουν αν φανεί ότι χρησιμοποιούνται για αυτό που αποκάλεσε «τρομοκρατικές ενέργειες».

Πρόσθεσε ότι Ινδία και Κίνα υποστηρίζουν τον «ειρηνικό διάλογο» για την Ουκρανία, έναν μήνα αφότου οι ηγέτες Ινδίας και Κίνας φάνηκαν να διαφωνούν μαζί του σχετικά με τον πόλεμο σε μια σύνοδο κορυφής στο Ουζμπεκιστάν τον περασμένο μήνα.

Πρόσθεσε πως τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν επηρεάζουν τις σχέσεις της Ρωσίας με άλλα μετα-σοβιετικά κράτη. Αν και ορισμένες χώρες είχαν ανησυχίες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος αυτές δεν επηρέασαν «τον χαρακτήρα και το βάθος των σχέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αυτές τις χώρες».

Φυσικό αέριο

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε παράλληλα ότι η Γερμανία κάνει «λάθος» δίνοντας προτεραιότητα στην αφοσίωσή της στο ΝΑΤΟ έναντι του εθνικού της συμφέροντος.

Η Γερμανία, όπως είπε ο Πούτιν, δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με τη μία άθικτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, μέσω της οποίας είπε ότι θα είναι δυνατό για τη Ρωσία να διοχετεύσει φυσικό αέριο στη Γερμανία. Είπε ότι οποιαδήποτε τέτοια απόφαση δεν αποτελεί υπόθεση της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν: Τρίτη στις 8 το βράδυ – «Αν κρατήσουν κλειστά τα Στενά του Ορμούζ, θα χάσουν όλα τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας»
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
Ρωσία: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι έπειτα από τη βύθιση εμπορικού πλοίου στην Αζοφική Θάλασσα
Ο Βλαντιμίρ Σάλντο, ο διορισμένος από τη Μόσχα ηγέτης των ελεγχόμενων από τη Ρωσία περιοχών της περιφέρειας Χερσόν της Ουκρανίας, δήλωσε ότι εννέα μέλη του πληρώματος βρέθηκαν ζωντανά στην ακτή
Τα μέλη του πληρώματος ενός φορτηγού πλοίου που ναυάγησε στην Αζοφική Θάλασσα, σώθηκαν και τους παρέχεται βοήθεια στις ακτές του τμήματος της περιφέρειας Χερσόν που ελέγχεται από τη Ρωσία